Водещи марки за екипировка ни ритнаха от кораба

08:33
Водещи марки за екипировка ни ритнаха от кораба
Гигантите "Найк" и "Адидас" не искат да си имат вземане-даване с БФС заради нивото на националния ни отбор към този момент.

Президентът на футболната централа Борислав Михайлов влезе в директни контакти с компании за спортна екипировка, след като стана ясно, че друг от лидерите на пазара - "Пума", който ни облича и към момента, няма желание да поднови договора. Контрактът изтича в края на годината.

Затова, преди да започне преговори с кандидатите да заместят Станимир Стоилов и да се спре на Лотар Матеус, Борислав Михайлов е имал друг тип работни разговори. На тема: "Искате ли да обличате националния отбор на България?".

Шефът на българския футбол дори е постигнал първоначално споразумение с "Найк". От световната централа на марката, която носят звездите на Бразилия, Холандия и Португалия, обаче са се отказали да обличат България, която е и без отказалия се Димитър Бербатов, носещ същата екипировка в Манчестър Юнайтед.

От "Адидас", които имаха най-много представители на световното първенство в Южна Африка, също са отказали категорично да се обвържат с БФС. Компанията, обличаща Испания, Германия, Аржентина и Франция, явно също няма никакво намерение да се асоциира с постоянно губещата рейтинг България.

Единствени към момента немците от "Улшпорт" напират да обличат футболните ни "лъвчета". Малцина национални тимове са с техни екипи. Върхът като че ли е участието на пълния дебютант Словения с "Улшпорт" на Мондиал 2002. Марката е носена и от Ямайка. Други национални селекции, обличали такава екипировка, са Танзания, Мадагаскар и Самоа, които никога не са играли на световно първенство.

Ако БФС подпише с "Улшпорт", може да се окаже, че в даден момент България е едиствената страна, чийто национален отбор носи тази марка. В момента с "Улшпорт" играе ЦСКА.

С назначението на Лотар Матеус обаче се появи и малка вероятност от "Пума" да променят решението си за скъсване на отношенията с БФС. Лотар е сред най-известните лица на "Пума".

В обличания от "Адидас" Байерн навремето дори разрешиха на Матеус да рита с обувки "Пума", когато бе задължително екипи и обувки да са от една марка.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

breezer_fan
26.09.2010 08:52

Смятай колкко сме мизерни, щом дори компаниите за екипи отказват да ни "обличат" *sick* Иначе за мен лично най-красиви екипи правят "Адидас". *thumb_up*