Барселона изпревари Реал след заслужен успех над Атлетик Билбао на \"Сан Мамес\"

00:56
Барселона изпревари Реал след заслужен успех над Атлетик Билбао на \"Сан Мамес\"
Барселона победи Атлетик Билбао с 3:1 като гост в двубой от петия кръг на Примера дивисион. С този си успех каталунците събраха 12 точки и вече на са втора позиция във временното класиране.

В 36-а минута домакините от Билбао останаха с десет души, след като Аморебиета зверски влезе в краката на Андрес Иниеста и заслужено получи червен картон. Тази ситуация поразително напомняше на инцидента, станал на мача между Реал Мадрид и Еспаньол в средата на седмицата. Тогава Галан се опита да осакати Кристиано Роналдо и също бе изгонен.

Въпреки че Барса бе с човек повече, домакините можеха да открият в 50-а минута, когато Сан Хосе нацели гредата на Валдес.

Пет минути по-късно най-накрая Барса откри резултата. Максуел проби отляво и пусна хоризонтален пас по земя за Давид Вия, който пое топката малко пред границата на наказателното поле на домакините. Острието на каталунците по превъзходен начин изведе в коридор Сейду Кейта, който се измъкна от отбраната на "баските" и прокара топката покрай Ираисос.

След този епизод шампионите заиграха още по-уверено и заслужено забиха и втори гол в 73-а минута. Попадението отново влезе след една от безкрайните многоходови нападения на възпитаниците на Гуардиола. В завършващата фаза на тази атака Максуел подаде на Шави Ернандес, който бе оставен непокрит на границата на пеналта. Халфът отправи плътен удар в долния десен ъгъл и препарира Ираисос за 0:2.

Точно когато двубоят изглеждаше напълно решен, стана поредният инцидент. Давид Вия се сдърпа с Гурпеги, като последният доста театрално падна на земята след съприкосновение с нападателя. Реферът реши да изгони Вия и остави двата тима в числено равенство в заключителните минути.

Това вдъхнови баските, които в 90-а минута върнаха един гол чрез Игор Габилондо, който се възползва от добро центриране на Де Маркос.

В следващата минута обаче, Педро подаде на Бускетс и юношата на Барса вкара за 3:1, оформяйки крайния резултат в този двубой.

По-рано днес Реал Мадрид завърши наравно 0:0 като гост на Леванте и така след този кръг възпитаниците на Жозе Моуриньо вече са зад шампиона Барселона във временното класиране на Примера дивисион.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sasedq
26.09.2010 12:25

Mastara2004 Понеже е ясно че барса и реал ще са с 30 точки повече от валенсия затова сега е все едно.

Alcaida_
26.09.2010 08:11

Как може Билбао да вкара с човек по малко ,пак ѕагубих *evil* *angry* *angry*

Mastara2004
26.09.2010 01:59

малееееее, напишете една статия , валенсия лидер вместо барса мина реал ,ебати тъпото ..само те ли са в това първенство

Manower
26.09.2010 01:34

Не сме можели да играем без Меси хахаха вие сте много зле! Това е отбор господа, и без най-добрият ни играч и най-добрият в сфета пак мачкаме наред!! Вие ако останете без 2-ма титуляри сте загинали! *lol*

Manower
26.09.2010 01:32

А сега да чуя тея дето много злорадстват срещу Барса,това са фенчетата на Реал! Виждате ли каква е разликата, кой е шампиона?! Много говорите,а сте си на същото дередже от 8 години,ае малко млъквайте с глупавите изказвания,защото се вижда кой е етикета на Испания и пример на подражание! Solo Barca!!

Tyrion
26.09.2010 01:09

реал миналия сезон загуби на Сан Мамес- там много трудно играят грандовете, така че това си е доста важен успех за Барселона *thumb_up*

sasedq
26.09.2010 01:01

Ако меси беше на терена щеше да е 5 на 0 че и повече.Вия още не е наясно каде да застава докато меси и шави се разбират с поглед.Иначе пак добре в билбао е трудно

Barca_fen112
26.09.2010 01:00

Къде са феновете на Реал. И по точно онези 2ката дето преди седмица ни наспамиха форума ??? Къде сте бе мишоци ! Относно мача добра победа на много ама много тежък терен. Просто имах чуството че стъпват в кални ями.Победихме и то с разлика и сега доказахме, че и без Меси бием ! Ако Вия не бе изпуснал нервите си в края на мача и получи директен червен, нямаше да се стига до това напрежение в края. Много пропускаме още , което не е много добре, но победихме. *party*

BARCA_FOREVER18
26.09.2010 00:58

хахаххах,Поне Барса могат да бият не като Реал Кибрит и прехваления Моуриньо!Само така БАРСА! *lol* *thumb_up*