Съндърланд си тръгна с точка от \"Анфийлд\" след два гола на Бент

18:53
Съндърланд си тръгна с точка от \"Анфийлд\" след два гола на Бент
Ливърпул и Съндърланд завършиха 2:2 на "Анфийлд" в мач от поредния кръг на Висшата лига.

"Мърсисайдци" стигнаха до гол още във 2-а минута, но реферът отмени попадението на Фернандо Торес заради засада. Три по-късно обаче футболистите на Рой Ходжсън откриха резултата по малко куриозен начин. Защитник на "черните котки" почти от центъра на терена чукна небрежно топката към вратаря си след отсъден фаул. Торес притича, овладя и излезе сам срещу стража, след което подаде на непокрития Дирк Кайт и холандецът бе точен за 1:0. Въпреки че поведе, Ливърпул отново не се представи на ниво. В средата на първата част Стивън Джерард върна лошо към Хосе Рейна, Дарън Бент открадна топката, но стражът следеше ситуацията, хвърли се в краката на нападателя и улови. В 24-а минута Кристиан Поулсен игра с ръка в наказателното си поле и съдията посочи бялата точка. Бент се нагърби с изпълнението и бе точен за 1:1. Последваха силни минути за Съндърланд, които организираха 2-3 опасни атаки. Ливърпул грешеше буквално всеки втори пас в центъра на терена и до края на полувремето не успя да сътвори почти нищо в предни позиции.

В началото на втората част като че ли логичното се случи и "черните котки" поведоха. В 48-а минута Бент се възползва от чудесно центриране и с глава прати топката във вратата за 2:1. И след второто попадение "червените" нямаха ясна идея как да матират защитата и вратаря на противника. В 64-а минута обаче Ливърпул организира най-добрата си атака, довела до изравнително попадение. Торес се освободи от защитник на тъча, напредна отдясно и центрира към Джерард, който с глава засече – 2:2. Голът даде импулс в играта на "мърсисайдци" и Торес имаше шанс да вкара, но би слабо след подаване на Кайт. Натискът на Ливърпул се усили и в 87-а минута Н\'Гог пропусна с глава да донесе победата на своите. В продължението на мача отново той не успя от няколко метра да вкара. Секунди по-късно Даниел Агер също не можа да отбележи от чиста позиция.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cesekarchetooo
25.09.2010 23:32

Жив ташак са Лузърите за поредна година. Явно ще бият рекордите на селяните от Лондон - 40+ години без титла...

baldwin_goth
25.09.2010 20:32

Аз пък мога. След толкова години "работа" на Рафа всичко е възможно. И докато той бере плодовете на "Специалния" в Интер, Рой се мъчи с плевелите на Рафа-та. Като казвах в края на миналия сезон, че в най-скоро време ни очаква изпадане от Висшата лига, всички се смееха. Тотално сбъркана трансферна политика, огромни дългове, липса на настроение в отбора... Всичко това води до: отпадане от четвъртодивизионен тим за Купата на лигата, слаби резултати в първенството, нервна игра, грешки в защита и никаква идея в атака. И какъв е логичният завършек на всичко това? Разбира се - дербита с Донкастър Роувърс и Скънторп Юнайтед в Чемпиъншип. Ако нещо не се промени РАДИКАЛНО в клупа, такъв сценарий съвсем не е за изключване! Даже си мисля, че по "случая Ливърпул" може да се напише книга със заглавие "Какво не трябва да се прави в управлението на един велик отбор", по която останалите да се водят.

sasedq
25.09.2010 20:21

LAleksandrov Еми в англия щяха да го направят

ceco26
25.09.2010 19:12

.........Не мога да си обясня как такива играчи /с изключение на Поулсен и Лукас/ не могат да покажат потенциала си и да заиграят на ниво. *sick*

bobskia1
25.09.2010 19:06

Как срам бе?Заслужиха си точката,която ги отдалечава доста от зоната на изпадащите.

LAleksandrov
25.09.2010 19:03

един въпрос - дали и ако Бент беше вкарал 3 на Ливърпул щяхте да го направите толкова "велик" колкото "Краля"???

don_a4o
25.09.2010 18:59

Ливера равен СРАМ СРАМ кой ли е по-добрия тим от тях и Юве хаха