Литекс взе лесни три точки при гостуването си в Севлиево

17:48
Литекс взе лесни три точки при гостуването си в Севлиево
Литекс победи Видима Раковски с 3:0 като гост в мач от поредния кръг в "А" група.

Ловчанлии бяха по-добрият отбор и стигнаха до успеха с две попадения на Уилфред Нифлор преди почивката и трети гол на Светослав Тодоров през втората част.

Още в 1-а минута Пантев трябваше да се намесва решително след коварен удар на Джемал Берберович. "Оранжевите" бяха по-опасни в предни позиции и Дока в 6-а минута можеше да открие, но шутира покрай вратата. Пет по-късно и Сандриньо пробва изстрел, който бе уловен от стража на домакините. В 18-а минута пък удар на Александър Барт с глава мина над вратата. Видима приемаше играта в своята половина и разчиташе предимно на контри. В 25-а минута надмощието на Литекс даде резултат. Христо Янев центрира от корнер и оставеният сам Уилфред Нифлор с глава вкара за 1:0. В 34-а шампионите стигнаха и до второ попадение. След грешка в защитата на Видима, Том навлезе в наказателното поле и подаде към оставения сам Нифлор, който засече с крак. В последната минута на полувремето Сандриньо отблизо с глава пропусна да вкара трети гол.

През втората част Видима се опита да промени негативния резултат. В 50-а минута Петър Занев блокира шут на Владимиров. Девет по-късно силен удар на Александър Бранеков бе избит от Баривиера. В 76-а минута футболистите на Литекс направиха уникален пропуск. Светльо Тодоров излезе сам срещу вратаря, преодоля го, но след това подходи несериозно и би в тялото на притичал защитник. Секунди по-късно обаче нападателят се реваншира и с глава засече центриране за 3:0.

Стартови състави:

Видима Раковски: Пантев, Траянов, Бранеков, Ашимов, Пашкулев, Стойчев, Владимиров, Цветков, Андонов, Русев, Заков

Литекс: Виничиус Барт, Занев, Берберович, Янев, Том, Сандриньо, Дока, Нифлор, Йеленкович, Бодуров

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

juve_16
25.09.2010 16:54

"Христо Янев центрира от фаул и оставеният сам Уилфред Нифлор с глава вкара за 1:0." Не от фаул,а от корнер! *thumb_up*