Левски започва да развива футзала в България

15:09
Левски започва да развива футзала в България
Клубът на привържениците на Левски "София-Запад", с подкрепата на ръководството на отбора на Левски, организира инициатива за развитието на футзала сред децата в България.

Към този момент в плановете на организаторите попада създаването на две възрастови групи от две столични училища, а целта е развиването на спорта и попадането му сред свободноизбираемите предмети в учебните заведения.

Организатори на инициативата са председателят на фенклуб "София Запад" Антон Калчев, председателят на Националният клуб на привържениците Владимир Владимиров и старши-треньорът на отбора на "София-Запад" по футзал Иво Николов. "Идеята ни е да популяризираме този важен спорт сред младите", заяви Калчев на пресконференция на стадион "Георги Аспарухов".

"Имаме уверението на няколко столични училища за участие в инициативата, като до този момент ще бъдат селектирани деца в две възрастови групи. Целта ни е да организираме масов турнир сред градските училища и по възможност републикански шампионат. Ще помогнем на всяко дете, което има желание да спортува", допълни Калчев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация