Матеус почна работа точно в 9:30 часа

08:23
Матеус почна работа точно в 9:30 часа
Лотар Матеус започна работа в България вчера. Точно в 9,30 часа германецът пристигна в БФС, за да си види кабинета, бюрото и всичко останало.

Матеус дойде на "Иван Асен" 23, докато по улицата цареше обичайната лудница - върволица от хора по тротоарите, задрьстване на пътя. Докара го шофьорът на БФС. Матеус се появи костюмиран, елегантен и с небрежната брада от пресконференцията в четвъртък. Портиерът на сградата чичо Вальо любезно отвори вратата и го покани на немски с "Бите". "Данке", отвърна Матеус, усмихна се и му подаде ръка.

Неколцина минувачи разпознаха именития германец. "Я, Матеус", казаха помежду си хората. Докато се усетят обаче да поискат автограф, Матеус влезе вътре.

"Много културен и възпитан човек. Има интелигентен и изискан вид. Много е точен, цепи секундата", рече чичо Вальо на минувачите.

Германецът се бави вътре около час. Запознал се със служителите в съюза, поговорил на немски с тези от международния отдел. Получил от домакина канцеларски материали, папки и всичко останало. Дал заедно с помощниците си списъка за поканите към играещите в чужбина български футболисти за мача с Уелс на 8 октомври.

Точно в 10,30 часа германецът излезе с помощниците си Михаил Мадански и Цанко Цветанов. Тримата се качиха в сребрист "Форд". Малко мъчно, но все пак успяха да се преборят с движението. Потеглиха към Правец. Първото, което германецът поискал, било да види каква е базата, където ще се готви националният тим за мача с Уелс. Новият селекционер обеща да класира националите поне втори в групата и ще иска всичко да бъде изрядно.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация