Любо Пенев: Скоро Литекс ще започне да жъне победи

16:07
Любо Пенев: Скоро Литекс ще започне да жъне победи
Треньорът на Литекс Любослав Пенев заяви преди гостуването на Видима-Раковски, че добрите резултати на "оранжевите" няма да закъснеят.

Пенев говори за мача в Севлиево, селекцията на шампионите и назначението на Лотар Матеус.

- Г-н Пенев, очакванията за мача с Видима?

- Преди началото на днешната тренировка обясних на момчетата, че след като сме с претенции за един от най-добрите отбори и искаме да защитаваме титлата, не можем да допуснем никакво подценяване. Ще изисквам максимална концентрация независимо с кого играем - втория, петия или последния. Само така ще можем да израстваме и да вървим напред.

- Имате ли кадрови проблеми?


- Ще разчитам на всички. Единствено Пламен Николов тренираше на облекчен режим. До мача има време и се надявам той да бъде на линия.

- На кои ще заложите в Севлиево?

- Ще преценявам според това кой е в най-добро състояние. Тренираме така, че в близко бъдеще няма да е проблем за нас да играем в цикъл сряда - неделя. Скоро всички ще могат да бъдат максимално пълноценни.

- Срещу Черноморец не успяхте да отбележите гол. Ще неправите ли нещо за засилване на нападателната мощ?

- Равенството с Черноморец не ме притеснява, защото виждам как ираем. Доволен съм много от момчетата. Те работят сериозно и през тази седмица отново показаха, че имат голямо желание. Добрите неща са налице. Аз съм ежедневно съм с тима и ги виждам. Добрите резултати няма как да не дойдат. Начинът по който работим и отношението на футболистите към тренировките и тяхното себераздаване ме прави спокоен.

- Появиха се слухове, че искате Спас Делев от ЦСКА. Предвид ситуацията в бившия ви клуб такъв трансфер възможен ли е?


- Не съм в течение какво става с ЦСКА. Имам вече идеи какво трябва да отбора като селекция. То обаче не е свързано с българските клубове. Поне засега.

- Бяхте твърдо за български селекционер. Но назначиха Лотар Матеус?

- Това е решение на футболния съюз и ние трябва да го приемем. Очаквах обаче да видя програма за развитие за три, четири или пет години, късаеща "А" отбора, младежите и юношите. Не знам детайлите в отношенията между Матеус и БФС, но това "Една година, ако стане и после още две", ми се струва малко работа на парче. Все пак пожелавам успех на Матеус. Нека се адаптира бързо в обстановката. И един съвет от мен: Да бъде обективен и безпристрастен в решенията си"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация