Дядото на Бербатов: Митак, не се връщай в националния

08:40
Дядото на Бербатов: Митак, не се връщай в националния
"Митак, много си стискал зъбите, като си правил бебето, та си му откъснал чопката! Втория път да отвориш устата, за да се роди момченце!"

Това посъветвал бай Мицо Бербатов внука си Димитър Бербатов, когато той, половинката му Елена и дъщеря им Деа дошли да го видят в село Марикостиново.

"Вече имаме две правнучки и е крайно време да дочакаме и момченце. Заръчах на Митака второто да е мъжко", разказа дядото, който наскоро претърпя операция. Именно след нея е била и изненадващата визита на нападателя на Манчестър Юнайтед, за когото от неделя вечерта не спират суперлативите по цял свят. Хвалбите са заради хеттрика му срещу кръвния враг Ливърпул при победата 3:2.

"Не е хубаво да се връщаш пак в националния отбор. Запомни от мен - там, откъдето си минал, не се повръщай повече, това е принцип. Отказал ли си се от нещо, не обръщай глава пак натам", дал акъл бай Мицо.

Нападателят носи името му и през лятото два пъти е идвал да го види в петричкото с. Марикостиново и в болницата в Благоевград, за което "24 часа" единствен писа. Първия път дошли с жена си Елена и бебето Деа в Марикостиново.

"Малката е одрала кожата на Митко. Очите й са същите, лицето - красиво като него. Кротко бебе, само дето малко се разплака, като пристигнаха.

Обстановката й беше непозната, а и нас за първи път ни виждаше. Като посвикна малко и почна да се смее", казва дядото, когото всички в Марикостиново наричат бай Мицо.

Преди месец той претърпя сложна коремна операция, но вече се възстановява. Вчера пред наш репортер извървя сам първите стотина метра в махалата. Благодарен е на лекарите в благоевградската болница, които били много внимателни и любезни с него и са му удължили живота. Той им разказвал вицове и станал любимец на отделението.

Когато през юли в дома му пристигнал известният внук, за секунди цялото село разбрало и се струпало в двора на къщата.

"Тук стана като панаир. Деца тичаха за автографи, съседи идваха да се ръкуват с Митко. Даже не можахме и много да си поговорим от хора. Поседяха 1-2 часа и си тръгнаха", разказва за неочакваното гостуване бай Мицо.

Баба Верка пък успяла лично да подари на малката Деа няколко роклички и красиви блузки, които изплела сама. Събирала даровете за правнучката още от миналата есен, когато се роди щерката на Бербатов. Щастливият прадядо не питал как младите са избрали името, защото било ясно, че е с първите букви на Димитър и Елена, а третата "А" била най-често срещаната буква в имената на бабите.

"Митак, много си стискал зъбите, като си правил бебето, та си му откъснал чопката! Втория път да отвориш устата, за да се роди момченце!", съветвал дядото в шеговития си стил футболиста на Юнайтед. Не го разпитвал много за живота му в Англия, чакал той да му разкаже. Митко обаче пък бил по-мълчалив, слушал съветите на дядо си.

"Не е хубаво да се връщаш пак в националния отбор. Запомни от мен - там, откъдето си минал, не се повръщай повече, това е принцип. Отказал ли си се от нещо, не обръщай глава пак натам", дал акъл бай Мицо.

Бербатов пък мълчаливо кимал с глава в знак на съгласие. "Казах му това, защото сега, като сменят треньорите и дойде нов екип, ще се опитат пак да го прикоткат", обяснява дядото, също бивш играч и треньор на отбора във футболното село.

Според него Митко бил принуден да напусне представителния ни тим.

Ръководството в лицето на Станимир Стоилов и Наско Сираков не му дало нужната подкрепа. "Щом направи една грешка и цялата вина стоварваха върху него. Не го защитаваха. Като че ли искаха да се куртулисат от него. На кой и да е, ще му додея", разсъждава бай Мицо. А пък и внукът му е вече на 29 г. и трябвало да даде път на младите.

Именитият дядо не пропуска мачове по телевизията. Смята, че загубата ни от Англия е очаквана, но определя мача с Черна гора като голям резил и срам.

Твърди, че има треньорски грешки. Стоилов не е успял да подбере както трябва играчите, не е успял и да сплоти отбора. "Мислех си, че нещо не работи как требва, защото не му дават пари. Скоро разбрах, че вземал голяма заплата. Ако тази цифра, която чух - 50 000 лв., е вярна, то за нея и чужденец ще дойде", прави разбор на представянето ни пенсионерът. Казва, че и в България имаме добри треньори, но в такъв момент трябва човек от чужбина да вдигне отбора на крака.

Когато вечер късно има мач, следобед бай Мицо ляга да подремне. "Сега ще си поспя, че довечера да гледам Митко по телевизията. Много е добър и затова трудно вкарва, въпреки че напоследък се отпуши. Край него все по двама-трима защитници има. Вратарите пък непрекъснато го дебнат и по него се равняват. Трудно му е, ама такава професия си избра. Художник не стана", шегува се дядото и си спомня как внукът му го е нарисувал още като бил в 4-и клас. Гостувал му през лятото и както дядо Мицо си лежал на леглото, бъдещата футболна звезда грабнал молив и за десетина минути го издокарал съвсем същия. "Зачуди ме това дете! Докато си лежах и ме изрисува. Това си е талант, или го можеш, или не. Явно Митко има дух и затова рисува добре", допълва дядото.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mariokralev
23.09.2010 20:40

до biserms в юнайтед са отбор от играчи,в националния-родата на БФС...

machocka
23.09.2010 17:45

Мина известно време и всички започнаха да го подкрепят Бербатов....Вижте нали се сещате камата има 2 страни малко е гадно , че ни напусна , но няма как.В крайна сметка му остават още 6-7 години футбол (дай боже) а с тея смотани работи каквито стават в националния по-добре да си стои в манчестър и да бъца по 3-4 гола на най-добрите отбори в света.Дори и да се върне с невероятно голяма доза късмет да се класираме на световно и от там насетне какво? След това се отказват от кариерите си (най-вероятно) 95% от отбора И..Ние нямаме алтернатива на тези играчи като с волейбола сме имаме супер таланти , ама от 1000 волейболиста да се опъваме на отбор с 1 000 000 волейболисти и държавата да не прави нищо просто се опитва да ни убие (истинските фенове на Българския СПОРТ) ама няма какво да си говорим пълна трагедия дано да доживея деня в който националния ще заиграе като Левски (извинете , но Левски в момента играе невероятно и прави фурор на Европейска сцена)

kokicat
23.09.2010 17:09

много уважавам хора като moskvicha_ruse *wink*

ANTWERPMIRACLES
23.09.2010 16:08

*thumb_up* Браво ! .... Дядо Мицо - президент на БФС ! .... Перуката - да ходи да копае картофи в Марикостиново ! .... и да не забрави да вземе със себе си и родата ...

leomesi
23.09.2010 14:57

Абе вие още ли си мислите че се е отказал от критиките на феновете и журналистите ?
Отказа се заради БФС там са пълни некадърници. Вие сами го казвате ако беше се отказал заради критиките на феновете то тогава и от манчестер да се беше махнал. Просто има някакав конфликт на интереси менижъри и тем подобни интриги.

HH7186
23.09.2010 13:55

Много точно казано moskvicha_ruse *thumb_up*

marian4y
23.09.2010 12:04

бреезер_фен и бисермс как няма да се откаже от тая мафия в българия бе тъпаци .. всеки го псува и го обвинява ,че падаме ето махна се станахме още по-зле .. много ясно ,че няма да се върне ше си играе в Манчестър и така .. що не казвате на сираков и перуката да се махат а пак Бербо ви е виновен нещастници !!!!!!!

altona
23.09.2010 10:39

Коментара на moskvicha е много точен.А дядо Мицо разбира много повече от футбол отколкото разни коне с капаци *thinking*

me4a123
23.09.2010 10:25

Най-после малко свестни коментари БРАВО. Бербатов заложи една бомба на БФС като се отказа. Отличното представяне в Англия е като запален фитил. Надеждата че тази бомба няма да гръмне е новият селекционер да го върне само че не виждам как.

Tedkinson
23.09.2010 10:03

moskvicha_ruse e напълно прав.Така и трябва,Бербо е прав и само той може да оправи футбула във България,но винаги има едно НО.Проблема е че живота си върви и няма да сме вечно млади,докато дойде време и дали ще дойде време Бербо да е в националния,може и да е твърде късно.

barbutko
23.09.2010 09:51

най смисления коментар който съм чел в този сайт.браво на moskvicha_ruse *thumb_up*

Barca_fen112
23.09.2010 09:50

По - добре да не се връща при тези нещастници. Нека си седи в Юнайтед и да ни радва. Видя се, че когато напусна националите той се освободи психически и е друг играч ! *wink*

curolinka
23.09.2010 09:49

moskvicha_ruse евала колега много си прав *thumb_up*

moskvicha_ruse
23.09.2010 09:30

Слушайте сега щото виждам не разбирате. Недоволни сте, че той е напуснал национала и затова се отнасяте с презрение към него. Е, цитуацията е коренно различна. За какъв отбор си говорим??? За отбор от, в който повече от половината са 'оправени' и 'нагласени' от разните футболни босове да играят ли??? За отбор, в който шуробаджанащината е в най-високата си форма. За отбор, в който сина и зета на Боби Михайлов играят наложено и по уредения път. Това, ще ви го напиша с големи букви за да го видите по-добре - е "ПАРОДИЯ" на отбор. Това драги деца НЕ е национален отбор. Ако не сте разбрали 'стачката' на Димитър Бербатов, то тогава не се доближавате изобщо до реалността. Започнах да уважавам дори още повече Бербатов за това, че напусна отрепките ръководещи БФС и националния ни отбор. С всеки изминат дет хвърлям нерви, когато гледам в отбора да стоят още Мартин Петров и Стилиян Петров. Пардон, Стилиян Петров по-последни данни уж напусна, ще видим дали ще се върне, но едва ли.

Разберете, че напускането на Димитър беше, не защото не обича България или националния ни отбор, или защото не е патриот и т.н., а защото обяви 'стачка' на днешната футболна реалност в България.

nCuXonaT
23.09.2010 09:28

breezer_fan, biserms, истина е, че медиите в Англия го спукваха от критики, както и тези в България. ОГРОМНАТА РАЗЛИКА е в това, че в Юнайтед има авторитет като Сър Алекс Фъргюсън, който винаги беше зад Бербатов, а в България това никога не го е имало. След всеки лош мач излизаше Лечков и почваше да плюе по всичко и всички. А за самият колектив просто нямам думи...Видич, Евра, Фърдинанд, Флетчър, Карик, Рууни винаги защитаваха Бербатов, а в България почти всички го мразеха. А относно твърденията, че всичко е заради парите - просто сте смешни *wink*

canto76
23.09.2010 09:22

Абе защо му е да се връща.Нищо не се е променило.Старата песен на нов глас-при това от най-долнопробната чалга.С този чалга треньор....ще ни бият мъдето ни хванат

sasedq
23.09.2010 09:15

Просто няма никакъв шанс да се върне в националния ... Ако е истински мъж и един път се е отказал никога няма да се върне.

biserms
23.09.2010 09:03

Абе всички защитават Бербатов с думите - "Всички критикувахте Митко и все той ви беше виновен, нормално е да се махне от национала". Аз питам, кое е нормално ? И както каза колегата по-долу в Юнайтед също го критикуват вече 2 сезон а НОН-Стоп, дори в мачовете, които играе прилично му даваха най-ниска оценка от всички на терена.Но защо не се отказа от Юнайтед ? Защо не поиска да напусне клуба, както направи с национала ? Много прост е отговора - защото от Юнайтед идва ГОЛЯМАТА слава и ГОЛЕМИТЕ пари.Ето това е истината за Бербатов, талантлив е, може да бъде истински магьосник с топката, но просто търсеше оправдание да напусне национала *thumb_down* Предатели не ни трябват, щом не уважава родината нека не играе !

breezer_fan
23.09.2010 08:59

А Бай Мицо мое ли да го ебнеме на задна *lol* Берба трябва да се върне в национала ако е истински българин, а не да се орпавдава с това, че е бил критикуван.То и феновете на Юнайтед буквално го смазваха от критики, но ето, че като положи усилия и направи няколко запомнящи се мача от началото на сезона, вече им стана любимец *thumb_up*