Лацио не се даде на Милан в зрелищно дерби

23:36
Лацио не се даде на Милан в зрелищно дерби
Лацио и Милан завършиха наравно 1:1 на стадион "Олимпико" в двубой от четвъртия кръг на Серия А.

И двата състава започна ентусиазирано двубоя, като изненадата в стартовите състави беше решеието на Еди Рея да заложи на младия десен бек Каванда, който бе заменил Лихщайнер и трябваше персонално да се грижи за Роналдиньо, опериращ по лявото крило на атаката на Милан.

Още в шестата минути Каванда бе оставил Рони непокрит и бразилецът с перфектен пас изведе Златан Ибрахимович сам срещу вратаря. Топката попадна на левия крак на шведа и той шутира в близкия ъгъл на Муслера, като стражът прояви добър рефлекс и спаси.

Домакините играеха по-предпазливо, като не пресираха "росонерите" в тяхната половина. Това даде възможност на възпитаниците на Алегри да разиграват спокойно топката и да имат леко преимущество над своя опонент. В 17-а минута след центриране от фаул на Пирло топката попадна в Ибрахимович, който чакаше на задната греда. Таранът бе затворен от бранител на "орлите", но това не попречи на Ибра да направи лъжливо движение, след което да оправи силен удар, който рикошира в крак на бранител и попадна в прегръдките на Муслера.

Римляните за първи път реално застрашиха вратата на Милан в 26-а минута. Стефано Маури отне топката от халфовата линия на "росонерите" и със страхотен дрибъл достигна до границата на противниковото наказателно поле, където бе дръпнат за косата от Гатузо, който получи жълт картон за тази си постъпка. Ернанес изпълни прекия свободен удар, като топката премина през стената и летеше в долния ляв ъгъл на Абиати. Стражът плонжира и успя да избие топката.

Пет минути по-късно отново Ернанес показа класа, като се измъкна от двама противникови защитници и шутира с левия крак от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от страничната греда на Абиати.

В 34-а минута Стефано Маури изпусна чудесна възможност. Халфът бе изведен в коридор на чиста позиция в наказателното поле на Милан. Маури шутира с левия крак по диагонала, но Абиати прояви блестящ рефлекс и изби в корнер.

Домакините показаха острота в атака и в началото на втората част. Флокари получи пас от Ледесма с гръб към вратата на Милан. Таранът с елегантен финт се обърна и по този начин преодоля своя персонален пазач. След това Флокари стреля с левия крак от около 20 метра, но Абиати се бе пласирал добре и улови.

Три минути по-късно младият десен бек Каванда проби по фланга и пробва остро центриране, но Дзамброта изби в корнер. Последвалото статично положение доведе до разбъркване пред вратата на Милан, но в крайна сметка коженото кълбо отново попадна в обятията на вратаря на Милан.

В 60-а минута отново "орлите" бяха близо до гол. Ернанес получи пас по земя на границата на пеналта на Милан. Бразилецът шутира с десния крак, като за пореден път Кристиан Абиати спаси.

Въпреки че изглеждаше сякаш Лацио има инициативата, в 66-а минута Милан от нищото откри резултата. Зеедорф овладя топката в централния кръг, преди да пусне пас по земя, който разсече защитата на домакините и изведе Ибрахимович сам срещу Муслера. Шведът майсторски преодоля излезлия вратар, след което протегна крак и прати топката в празната врата - 0:1.

След като получиха попадение, футболистите на Лацио започнаха да пресират своя опонент в неговата половина, но това не им помагаше да установят някакъв натиск. Еди Рея пусна в игра Роки и Сарате в опит да усили атаката на своя тим.

И Лацио изравни резултата в 80-а минута. Ернанес направи страхотен пробив, преодолявайки по брилянтен начин през Боатенг и Неста, преди да центрира остро топката на границата на малкия пеналт, където Флокари прати топката в мрежата с мощен удар точно под напречната греда. Стадион "Олимпико" избухна, виждайки своите любимци да отбелязват изключително красиво попадение.

В следващите минути "орлите" бяха на крилете на вдъхновението и за малко да стигнат до пълен обрат, след като Флокари центрира остро от левия фланг, топката стигна до Роки, който стреля от границата на малкия пеналт, но Неста блокира удара със страхотен шпагат и Абиати улови.

Краят на двубоя бе вихрен. Първо в 87-а минута Дзамброта изстреля снаряд с левия крак от над 30 метра, топката тресна напречната греда на Муслера, след което тупна пред голлинията. В ответната атака Ернандес отправи силен удар от границата на наказателно поле и Абиати с върха на пръстите си изчисти в корнер.

В крайна сметка двата тима поделиха точките в един изключително зрелищен мач.

Лацио: Муслера, Каванда, Биава, Диас, Раду, Ернанес, Фоджа, Маури, Броки, Ледесма, Флокари

Милан: Абиати, Дзамброта, Абате, Тиаго Силва, Неста, Гатузо, Пирло, Зеедорф, Принс Боатенг, Роналдиньо, Ибрахимович

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Leader77
23.09.2010 00:42

хахахаха *lol* както казва Алкайдата спукани кондоми отивайте на вулканизатор бе паляци хаха а тоя болния от шизофрения следващия кръг като ви издрусат пак пиши пак 7 кеш недадена дузпа 2 греди хаха паляци *lol*

SS_Curva_Nord
23.09.2010 00:11

7 КЕШ преди години и греда не печели мачовете бацка

shizofrenik
23.09.2010 00:01

Абе за малко как така за малко уе като Милан удариха и греда ей некадърни дечица. 7 КЕШ

SS_Curva_Nord
22.09.2010 23:49

Тактически правилно изигран мач за нас,доволен съм от играта и резултата,а и съм доволен от поредната издънка на рома *lol* *lol*

veteran
22.09.2010 23:44

хаха да..за малко да паднат 2:1 .. роки им прости! *lol*