Трудно, но заслужено - Барса взе три точки срещу Спортинг Хихон

22:52
Трудно, но заслужено - Барса взе три точки срещу Спортинг Хихон
Барселона победи Спортинг Хихон с 1:0 като домакин в среща от четвъртия кръг на Примера дивисион.

Въпреки че трябваше да се оправят без контузената си звезда Лионел Меси, каталунците не оставиха съмнение в класата си и с малко трудности подчиниха своя опонент.

Преди почивката възпитаниците на Гуардиола не можаха да пробият гъстата отбрана на гостите, като футболистите на Спортинг влизаха доста твърдо в единоборствата и това до някаква степен пречеше на шампионите да разкрият пълния си блясък.

Само три минути след началото на второто полувреме Барса стигна до гол. По време на една от типичните многоходови атаки Шави разпредели топката по десния фланг, откъдето Дани Алвеш пусна хитър извеждащ пас за Давид Вия, който бе на ръба на засадата в момента на паса. Бързоногото острие се измъкна от защитата на Спортинг и излязъл на позиция сам срещу вратаря, Вия без проблем прати топката в мрежата - 1:0.

Така, без да блести особено, Барселона записа нова победа в актива си, която е още едно доказателство, че поражението от Еркулес е било просто случайност.

С този си успех Барса събра девет точки и е само на един пункт зад Реал Мадрид.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Barca_fen112
23.09.2010 08:09

Не мисля, че този мач е мерилото за това колко е силна Барса без Меси. Вчера просто играха на минимума и победиха, а това и се иска от тях в такива мачове. Сами факт, че в 63 минута при резултат 1-0 в Бетфайер за победа на Хихон коефицента бе 101.00 което само по себе си говори, колко ''равностойна'' бе играта.Истинското мерило за мен са 2т гостувания на в Библо където като гости винаги е много трудно и в Русия при Рубин.Ако победим в тези 2 срещи значи и без Меси сме сила, ако не Пеп ще трябва да мисли варианти ! *wink*

flipicha
23.09.2010 00:47

Барса толкова ядове ще има ако разчита само на Меси.Един футболист не прави отбора.Спомням си Рони на финала срещу Арсенал като падаха колко беше грешен и как симулираше за дузпи

sasedq
23.09.2010 00:22

nino4 Да де просто меси ги вкарва положенията *wink*

nino4
23.09.2010 00:13

Наистина по - трудничко беше.. но просто този път не влизаха положенията .. държането на топката само говори 80% на 20%.. Mes que un club. *beer*

Madoto_1
22.09.2010 23:46

Усещаше ли се много отсъствието на Меси или...?Браво на Вия - винаги му съм се кефил като играч и му пожелавам още много голове.Късмет и на Барселона.

fcb_spain
22.09.2010 23:39

без меси наистина сме по слаби4ки но в момента важни са трите то4ки,ина4е браво и на вия за гола