И Чехия ни е конкурент за домакин на Европейското

15:49
И Чехия ни е конкурент за домакин на Европейското
Чехия последва примера на България и така стана поредната страна, която се кандидатира за домакин на Европейското първенство по футбол за младежи през 2013 година.

Местната футболна федерация обяви, че при одобряване на тяхната кандидатура турнира, в който ще участват осем тима, ще се проведе на стадионите на грандовете Славия и Спарта в Прага, както и в други две съоръжения в градовете Оломоуц и Ухерске Храдище в Източна Чехия.

Петер Фусек, който ще отговаря за кандидатурата, допълни, че легендата Павел Недвед се е съгласил да бъде посланик на Чехия.

Президентът на БФС Борислав Михайлов пък обяви след вчерашния Изпълком, че страната ни също иска Евро 2013 за младежи. Градовете, в които евентуално ще се проведе първенството са София, Бургас, Стара Загора, Сливен и Ловеч.

Другите страни, които искат домакинството на турнира са Англия, Уелс, Ирландия и Израел. УЕФА ще избере държавата-домакин на среща в Прага през декември.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kyrta4a
22.09.2010 17:07

Не съм виждал по ясен жребий от този ... по всичко си личи, че Англия ще го вземе ... пък и наще накъде тръгват с тоя кален стадион в Сливен, айде другите са по добре, градския стадион в Ловеч го постегнаха малко ама... ако и зара бойс си стегнат стадиончето може да се получи нещо, защото макар и да съм варненец си признавам, че най - добрите стадиони винаги са били винаги в София за съжаление.. Англия е повече от ясен фаворит със своите условия за домакинстване на каквото и да е първенство по футбол поне за сега и си мисля, че те имат и най - добрите условия в света, може и да греша, но мисля, че е така.