Байерн подчини Хофе след гол в последната минута, мюнхенци загубиха Рибери

22:54
Байерн подчини Хофе след гол в последната минута, мюнхенци загубиха Рибери
Байерн Мюнхен победи Хофенхайм с 2:1 като гост в среща от петия кръг на Бундеслигата.

Още в тридесетата секунда на двубоя левият бек на Байерн Диего Контентно загуби топката на границата на наказателното поле на своя тим. Себастиан Руди открадна коженото кълбо и без забавяне прати хоризонтален пас по земя за Ведад Ибишевич, който бе оставен непокрит от Бадщубър, който трябваше да го охранява в тази ситуация. Голмайсторът на Хофе си спря топката и хладнокръвно я насочи в долния ляв ъгъл на Бут за 1:0.

В седмата минута мюнхенци можеха бързо да върнат това попадение, след като Кроос центрира на главата на Швайнщайгер, който от чиста позиция стреля встрани от вратата.

Играта на баварците не вървеше, въпреки че възпитаниците на Ван Гаал успяха през по-голямата част на първото полувреме да имат териториално превъзходство, те не застрашиха вратата на Хас.

Футболистите на Хофе пък можеха да забият второ попадение в 42-а минута, когато Салихович удари лявата странична греда на Бут след чудесно изпълнение на пряк свободен удар от около 25 метра.

В началото на второто полувреме Луис Ван Гаал пусна в игра Олич и Пранич, като последният заигра като ляв бек вместо Диего Контенто, който носеше вината за гола във вратата на баварците.

Баварците опитаха да натиснат своя опонент и след почивката, като шампионите изглеждаха особено уязвими от контраатаките на Хофе. В 59-а минута резервата Вукчевич навлезе в пеналта, финтира Ван Буйтен, след което шутира с левия крак по диагонала, топката бе блокирана от бранителя, което уби скоростта й, но Бут се подхлъзна и само изгледа безпомощно как коженото кълбо пропълзя на сантиметри от лявата му странична греда.

Три минути по-късно, след страхотна проява на Рибери, Байерн изравни. Френското крило получи топката на левия фланг, след което с дрибъл навлезе в наказателното поле на Хофе, нагласи си топката на десния крак и с добре премерен удар пробва да прокара топката покрай плонжа на Хас. Вратарят обаче прояви класа и изби, но топката попадна на крака на Мюлер, който прати топката в празната врата за 1:1.

За жалост на баварците, Франк Рибери бе контузен от капитана на гостите Бек в момента, в който шутира към вратата на Хофенайм. Французинът бе заменен принудително от Алтънтоп.

До края на двубоят Байерн бе по-добрият отбор на терена и в даденото от рефера продължение шампионите стигнаха до победата. Алтънтоп центрира с десния крак в наказателното поле на Хофе, където Олич продължи топката с глава за Ван Буйтен, който чукна кълбото в празната врата. В момента на паса на Олич се видя, че Ван Буйтен е зад отбраната на домакините, но съдията отсъди гола и това донесе втора победа за Байерн в Бундеслигата от началото на сезона. Така момчетата на Ван Гаал имат осем точки и се изкачиха до пето място във временното класиране. Хофе пък остава на втора позиция с десет пункта.

Лидер продължава да е Майнц 05, който днес победи с 2:0 Кьолн като домакин и записа пети пореден успех от началото на кампанията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

xecutable
22.09.2010 01:46

Хубаво е когато си в засада да ти зачетат гола.

plamkO4Bulgaria
21.09.2010 22:58

lol... Лидер продължава да е Майнц 05, който днес победи с 2:0 Кьолн като домакин и записа пети пореден успех от началото на кампанията.

В друг от днешните двубои Майнц 05 записа петата си поредна победа от началото на кампанията, надвивайки Кьолн с 2:0 като домакин. ?