Отложиха масовата стачка на играчите в Серия \"А\"

21:22
Отложиха масовата стачка на играчите в Серия \"А\"
Заплануваната масова стачка на играчите в италианската Серия "А", която бе запланувана за този уикенд, бе отложена, съобщи говорителят на Италианския Футболен съюз.

Причината за това е продължаващите дълги преговори между страните в спора. Асоциацията на италианските професионални футболисти в Италия обяви в началото на този месец, че играчите в Серия "А" планират да стачкуват на 25 и 26 септември, заради плановете на местната лига да намали правата на състезателите по отношение на трансферите. Защитникът на Милан Масимо Одо обяви тогава, че нито един футболист няма да се появи на терена, освен ако "не бъде установена нова система".

Предишният договор между асоциацията и босовете на лигата, в който се гарантираха правата на футболистите, изтече през лятото, а преговорите за нов такъв се провалиха. Клубовете сега настояват играчите, които са в последната година на своите договори да приемат да бъдат трансферирани в клубове, които са от същото ниво. Ако играчите откажат такъв трансфер, те би трябвало да откупят 50% от стойността на договора си за последната година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация