Левски изстрада трите точки в драматичен сблъсък с \"моряците\"

17:45
Левски изстрада трите точки в драматичен сблъсък с \"моряците\"
Левски победи Черно море с 3:2 като гост в среща от седмия кръг на А група.

Още в самото начало на двубоя след центриране от фаул на Георги Илиев вратарят Петков не успя да боксира добре топката и тя попадна в непокрития Георги Божилов, който с мощен удар нацели напречната греда на Левски.

Малко по-късно Тасевски пусна извеждащ пас за Гара Дембеле в коридор. Французинът си нагласи топката за завършващ удар, но в последния момент топката му бе изчистена от бранител на варненци.

В следващите минути играта беше накъсана, като и двата тима трудно успяваха да си подадат повече от два поредни точни паса. В 17-а минута Жоазиньо пробва да изненада Пиргов с удар по диагонала, но стражът без проблеми улови топката.

Три минути по-късно класата на "сините" си каза думата и те забиха красив гол, станал след страхотна комбинация. Футболистите на Левски спряха в зародиш атака на домакините, след което топката мигновено бе подадена към Тасевски, който със завъртане пусна прекрасен пас за Даниел Младенов, който надбяга своя персонален пазач и със силен удар с десния крак в горния ляв ъгъл на Пиргов даде преднина на столичани.

Варненци изглеждаха шокирани и това помогна на левскарите да упражнят натиск в следващите минути с намерение да вкарат бърз втори гол. Това желание на "сините" стана факт в 29-а минута, когато Жоазиньо центрира от фаул и с летящ плонж Йордан Милиев се възползва от лошото излизане на Илко Пиргов и прати топката в мрежата - 0:2.

Наставникът на "моряците" Велизар Попов бурно протестира при ситуацията за този гол и бе отстранен от пейката на своя тим.

Десетина минути преди края на първата част Георги Илиев получи добър шанс да намали с плътен удар по диагонал, но топката премина встрани от дясната греда на Петков.

Към края на първата част варненци за кратко се понастаниха в половината на Левски, но не успяха сериозно да застрашат вратата на Петков. Така те се оттеглиха на почивка с два гола пасив.

Само четири минути след началото на втората част след изпълнение на корнер и неуспешен опит на левскарите да изчистят топката, тя попадна на волето на Георги Божилов, който с диагонален удар прати коженото кълбо в долния десен ъгъл на Петков - 1:2. Малко преди да падне това попадение стражът на Левски по прекрасен начин успя да избие в корнер мощен изстрел от пряк свободен удар на Йордан Юруков.

Буквално в следващата атака Жоазиньо открадна топката по левия фланг и дриблира към наказателното поле на варненци. Бразилецът пробва да подаде на Гара Дембеле, който нахлуваше от втора позиция, но защитата на домакините изчисти.

В 52-а минута Жоазиньо получи травма и бе принудително заменен от Александър Киров.

В 60-а минута Всеко Минев направи чудесен пробив по левия фланг на синята атака и пусна хитър пас по земя зад противниковата отбрана. Дарко Тасевски стигна до топката и финтира излезлия вратар Илко Пиргов, който хвана крака на македонеца и го повали в пеналта. Реферът отсъди дузпа за Левски, която бе бурно оспорвана от играчите на Черно море.

Гара Дембеле застана зад топката и в стил "Паненка" французинът вкара за 1:3.

След това попадение играчи и фенове освирепяха и закрещяха "Мафия", сякаш забравили, че в края на 2009 година Левски бе зверски ощетен от реферски осъждания на същия този стадион "Тича".

Двайсетина минути преди края на мача след центриране от пряк свободен играч на Черно море стреля опасно с глава, като Петков направи блестящо спасяване, а при добавката Александров стреля в аут.

В 75-а минута Веско Минев открадна топката и от границата на пеналта отправи удар с левия крак, Пиргов спаси, но топката попадна в Дани Младенов, който шутира към вратата, но не уцели и извади коженото кълбо в аут.

Седем минути преди края домакините намалиха резултата. Божилов копна топката над синята отбрана, Юруков овладя паса с гръб към вратата и върна към Георги Илиев, който с техничен удар уцели дясната греда, след което топката влезе в мрежата.

В 88-а минута пред вратата на Левски се получи меле, като топката достигна до връхлитащия Георги Божилов. Нападателят шутира, но защитник на Левски изчисти. В последните секунди при една контра на "сините" Гара Дембеле получи шанс да вкара втори гол, след като получи топката на празна врата, но шутира над напречната греда. В крайна сметка Левски спечели мача и вече е едноличен лидер в А група.

Черно море: Пиргов, Александров, Дяков, Бачев, Александров, Илиев, Георгиев, Димов, Божилов, Петров, Маркес

Левски: Петков, Мюлдер, Грийн, Александров, Минев, Бензукан, Младенов, Жоазиньо, Тасевски, Дембеле, Милиев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Futbulfen
21.09.2010 15:01

Радвайте се левскари..такава злоба и завист ни съпътства след всеки мач в родната действителност,че чак ми става хубаво *joking* Левски е най-великия отбор в България,с най-многобройни и верни "до гроб и след него" фенове.Червените ни приятелки и останалите трохички от провинциалните ни отборчета умират от мъка! Дузпа за Левски имаше на 101%...вие свине и тем подобни ми кажете колко червени картона трябваше да бъдат показани на тия катили от морето (отделен е въпроса за АТВ трасето,на което се игра мача)? Ревете боклуци,дишайте прахта на Левски. Левски е силен!!!

play_for_fun7
21.09.2010 13:13

Alonso1 - до кога ще играете по 89 минути и в 90-та да падате а преди това да се били "най-големите" *lol*

Alonso1
21.09.2010 10:09

нещастници до кога ще ви дават дузпи за да биете бе *lol*

play_for_fun7
21.09.2010 10:00

LiverpooI1892 - ооо колко си прост , има ли смисъл да се спори с теб *joking* може и 30 дузпи да има в един мача и като са чисти съдията да се прави на луд и да не ги даде ли *lol* ооо колко си прост , ооо какво ли се учудвам все пак си цска-р *lol*

Barca_fen112
21.09.2010 08:47

В такива мачове най - важното е да вземем 3те точки и ние го правим успешно.Незнам какви са претенците на морячетата след като вчера не показа никакви футболни достойнства.С толкова грозен футбол незнам въобще къде сте тръгнали да се мерите с Левски ! Аз само едно не знам. Изглежда ,че в България да отсъдиш дузпа е престъпление ? Всеки път когато съдята свири за нечий за отбор другия отбор псува и мрънка а после и феновете му ? Смотаняци това е футбола ! Кат има дузпа има и тва е ! *sick*

Vratarchety
21.09.2010 08:28

За шампиони сигурно ще станем но има много кръгове обаче и не се знае , за купата имаме шансове , за ЛЕ-трудно виждам повече от 1/4 финал даже и това ще е много за първо време да излезем от групите (дано успеем) пък после ще му мислим

campeon2004
21.09.2010 00:55

Хе,София-Провинция...РеЗИлтата е ясен.... *thumb_down* *erm* *sick*

dre
21.09.2010 00:07

Незнам повечето от вас кой мач са гледали , но такава дузпа да се свири е престъпно . Само и само великия Левски да не загуби някоя точица . Докога ще се подиграват от БФС със всички останали отбори . Само на Левски се свири по този начин . А ако някой съдия случайно вземе , че пореже " великия син отбор " , после се уволнява половината БФС . Писна ми от такива аванти . Ами как Черно море да има победа вече 32 години , те всяка година идват и ги подпират . Онзи мач без значение за купата го дадоха на Черно море и после си замина шефа на съдийте . Писна ми от тези боклуци ЛЕВСКИ .

drummer
20.09.2010 21:47

play for fun7!Абсолютно вярно. Но мога и да ти кажа защо играчи на Черно море не отидоха под душа! Просто задника на този помияр Н.Йорданов беше много ....осран! Между другото, "връх в кариерата" на това нагло момченце,(международен съдия на БФС?!) не е този мач във Варна, а мача ...Сливен-ЦСКА 3:1!? *lol*

play_for_fun7
20.09.2010 21:24

niko_64 - ааа забравихме че цска се представя по-добре *lol* я кажи сега как е да ти вкарат в последната минута *joking*

torres_229
20.09.2010 21:22

Незнам само кой ръси тъпотии тая вечер, незнам! *lol*

niko_64
20.09.2010 21:04

Тази година требъл ЛЕ,Шампиони и купа на България.Това го може само Левски

Що не си пиеш бозата ами ръсиш само глупости *erm* Идиот *joking*

play_for_fun7
20.09.2010 20:58

drummer - прав си че имаше нередни отсъждания - в някой от тях играчи на Черно море трябваше да заминават под душа , но останаха за да могат да "играят" още малко *thumb_down*

drummer
20.09.2010 20:52

Супата, със сигурност ще я духа още от утре съдията Николай Йорданов, който за тази "100% дузпа", а и редица други безумни отсъждания,няма да свири поне до...Коледа!,ако в Изпълкома са останали хора с малко морал,а покрай него,и послушника Коце Костадинов, който ще приключи със ....шефското си местенце! *lol*

Mitko_1999
20.09.2010 20:48

Великият отбор на Народа,вече може да се обяви за новият шампион на Р.Б.Левски мачка а зависта е голяма.Тази година требъл ЛЕ,Шампиони и купа на България.Това го може само Левски *thumb_up*

maria2009
20.09.2010 20:07

абе какво значение има ли или няма дузпа ЦСКА да духа супата 10 точки преднина пред тях затова марш в кочината *lol*

kokicat
20.09.2010 19:55

Ай стига сте се оплаквали с дузпи бе комплексари долни! *lol* Левски би и толкова! *thumb_up*

mitkotz94
20.09.2010 19:52

Абе айде секи дето мисли че Левски не заслужава да е шампион тая година да ми яде ....Съгласни ли сте?До колкото се сещам "Перуката" не е шеф в УЕФА,а там също биеме.И все пак,КОЛКО Е ЖАЛКО ДА СИ ЧОРБАР.

play_for_fun7
20.09.2010 19:40

в момента Левски са като едни други столичани - Челси - мачкат наред *beer*

ANTWERPMIRACLES
20.09.2010 19:39

Дузпа и в предишното гостуване на отбора в гр. Севлиево . Сега - отново . ... Перуката да си връчи направо от сега титлата на своите и да не ни занимават със себе си.. Няма смисъл да им гледаме цирковете. .. Лошото е , че осраха с далаверите си и националния отбор , превръщайки го в семейна фирма. Не се учудвам , че телевизиите губят интерес към подобни пошли комедии.

torres_229
20.09.2010 19:37

Чиста дузпа, но омразата е толкова голяма, че се отрича и очевидното ! *smile*

nichy
20.09.2010 19:29

Браво на Левски!
Много трудна победа. Голяма борба падна, добре че взехме поредните 3 точки, че тоя мач винаги си е мъка.
Тия земат да си оправят нивата, че е ебати мазалото...

biserms
20.09.2010 19:29

Хаха абе не обръщайте внимание на червените сополи бе, нека говорят против нас, нека псуват....Истината обаче е, че в момента няма кой да ни развали настроението( играем много добре в ЛЕ и сме първи в първенството, при положение, че ни минаха мачовете с Локо, Черноморец, Черно море и Ц(*ка.А простите чоебари ще се надяват да вкарат ГОЛ в ЛЕ тази година *lol* А за А група кво да говорим ? Загуби от Левски, Черноморец и Славия, равенство с Литекс,равенство с Видима, измъчена победа с 1 гол разлика над Черно море и победата,подарък , от Сливен.Сливен първото ги мачкаше, но на полувремето явно Плешо е заръчал на футболягите "тактично" да пуснат някой друг гол и хоп, за 3 мин 3 гола *joking* Жалка картинка сте, така че гледайте си ВАС,а не нас! А на всички левскари честита поредна победа и дано любимия отбор ни донесе още много положителни емоции до края на сезона *beer*

Manower
20.09.2010 19:24

абе тея глупави футболисти няма ли да спрат да говорят за съдиите!? Пиргов да се маха тогава от футбола...погледнете какво играхте,селски футбол! и тая нива незнам как им е даден лиценз!? А тоя Жардел колко е смешен не е истина. Да земе да целуне задника на Петков като иска да е пред наказателното.

Zdr4Maho
20.09.2010 19:08

има един отбор в България и тои е Левски София

play_for_fun7
20.09.2010 18:53

manunited666 - отмениха го гола не за друго , а защото правеше за смях целия отбор на Черно море - все пак да ти вкарат от корнер не е като дузпа *lol* tenebrum - ще ви видим и вас как ще се наакате срещу Порто и Рапид Виена *wink* и се пазете от Хълк *thumb_up*

martu_pr0
20.09.2010 18:51

Аиде цецка па реве *lol* незнам кои го гледаха за уредени мачове - цецка , еми тогаа аи тихо . Левски с 10 точки пое4е от цецаа , ем то вече са реши кои ша е шампиона , а вие саднати фенч4ета - ТИХО *thumb_up* САМО ЛЛЕВСКИ , а не кат цеца , евтоитиотите ;ддд

svetlio_vn
20.09.2010 18:50

Бях на мача,получи се изключително качествен двубой,оцветен с красиви гола. Жалко,че понякога нервите взимаха връх,но все пак това не заличава доброто ми впечатление от мача *smile*

plame_1914
20.09.2010 18:46

Абре,Паце,ти не знаеш да броиш до толкова,колкото правописни грешки имаш в едно изречение,иначе се изкара ебача на Века!

rasa
20.09.2010 18:45

ще ще .....ама кой кого и къде ??????

play_for_fun7
20.09.2010 18:30

аххх жалките фенчета на цска как реват като вдовица за ... *lol*

rasa
20.09.2010 18:29

sandokana написа:нештасници пак садиите ви изиграха мача добре че ва подпират инче и хуи не става от вас
НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ НЕЩАСТНИЦИ СА ТЕЗИ ВАРНЕНСКИ МУЛЕТА ВЪПРЕКИ ПОДКРЕПАТА НА СЪДИЯТА , но все пак първо се научи да пишеш правилно варненски неграмотник

manunited666
20.09.2010 18:27

Какво ревете за дузпата бе келеши такива ? Не виждате ли , че тоя отбор на Черно Море е пълен с дървете.Тия не играят футбол а някакво подобие на ръгби.Терена им е направо драгич , футбол там не може да се играе.И понеже ревете толкова много за дузпата която впрочен е 100% , сетете се за отменения гол на Левски миналата година.

tenebrum
20.09.2010 18:26

и кой къде е нека да видим ,ако бият Лил и Спортинг ще ги призная ЛеWCки че са класа ,ама с тая калпава защита май доста голове ще инкасират

sandokana
20.09.2010 18:26

нештасници пак садиите ви изиграха мача добре че ва подпират инче и хуи не става от вас *thumb_down*

manunited666
20.09.2010 18:24

Трагедия са тия Черно Море , трагедия.Само някакви адски влизания правят а друго нищо.Ритане , ритане и само ритане а терана им е по-зле от разорана нива.Един читав пас не могат играчите да си дадат.Само дето на Черно Море това не им пречи тъй като те с пасеве не играят а разчитат на ръганица и мелета.

rasa
20.09.2010 18:21

стига сте ревали бе ЦСКА тъпанари то в лига европа се видя кой къде е , а пък тези от Варна ЛИГА ЕВРОПА ЩЕ Я ГЛЕДАТ САМО ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА

ajungata
20.09.2010 18:19

Дузпата може и от самолет да се види, Дарко играе с топката и след това оня чорбар Пиргов му хваща краката 100 % дузпа, колкото до съдията подпираше Селяните, влизане отзад с двата крака, оня му се разминава само с забележка. Просто съм възмутен от играта, такива влизания няма и в селските групи *thumb_down*

drummer
20.09.2010 18:18

Абе Боби,скрий се малко бе момче! Ще ти се смеят и мисирките в Подуяне! *lol*

tenebrum
20.09.2010 18:16

паляци по споко бре ,уеWCкарчета как щяхте да ревете вие ако бяха свирили дузпа срещу вас и вие щяхте да играете грубо.и стига с тея класи че направо падам от смях *lol* ще видим как ще падате в лига Европа и тогава ще млъкнете *cigarette*

BoBi_Levskara
20.09.2010 18:13

drummer ти някога през живота си гледал ли си футболен мач ? Знаеш ли какво е дузпа ? То това ако не е дузпа.Викате че не е дузпа щото така ви изнася.Дали срещу Локо СФ не беше чиста дузпата, дали срещу Миниор или Видима дузпите не бяха 100%-ви та ревете като деца ? Той не знае какво е дузпа тръгнал да ми пише във футболен форум.Хахахахха

plame_1914
20.09.2010 18:09

Мама ви проста,а миналата година за Купата,като ни отмениха автогола на Черно Море,тогава що не ревахте,бе,плужеци!!!!Тая дузпа е спорна,а онова положение какво да спорим,ве!Оновна беше за Купата и отпаднахме,а това е един от многото мачове!Много е лесно да ревеш,когато ти изнася,нали!?Ревете си защото тази година Левски е с класи над всички!И да не забравя да кажа,че по-груб отбор от тея моряци не съм виждал!И забележете колко играчи им изгониха!

levskar_95
20.09.2010 18:09

fackelmann ти си ебати идиота.Това ако се нарича футбол питане и косачки ти инаистина голям малоумник *angry* *sick* *erm* .САМО ЛЕВСКИ *beer*

drummer
20.09.2010 18:07

Още един малоумно говедо, долу на пистата на стадион "Тича",...Петър Мисов от PRO BG,който тъпо гледа повторения с,...тайната надежда най-после да стане дузпа!, ама не е...?! *lol*

BoBi_Levskara
20.09.2010 18:06

От всички дузпи единствено срещу Калиакра беше малко по спорна всички други бяха 100%.Ама това е съдбата да си чорбар неразбиращ от футбол и постояно да ревеш против съдията.Днешния мач си личеше че Черно Море бяха подкрепяни от съдията, ама с умопобъркани хора какво да се говори.100% дузпа.

fackelmann
20.09.2010 18:05

малумна работа много рита ли като не искаш да те ритат отивай играй балет *lol* говедце смотано

levskar_95
20.09.2010 18:05

и така 10 точки разлика между ЛЕВСКИ и цскъ само едно ще кажа тихо.САМО ЛЕВСКИ АЛЕ АЛЕ

kircho_kn11
20.09.2010 18:03

Madoto_1 е как да свирят срещу тях като не е имало единоборство в наказателното поле *lol*

tenebrum
20.09.2010 18:01

обаче мноо ме радват после като бият играчите на УеWCки всичките казват съдийството в БГ много се подобрило и когато паднат веднага съдията им е виновен.Може да имат някакво добро нападение обаче в защита са много зле момчетата,получават доста голове.а за Европа не бързайте да говорите много че да не гризнат дръвцето

chelsea_fan2
20.09.2010 17:54

Кво коментирате левски? Коментирайте дърварите от Черно море.То не беше блъскане цял мач селяндури *lol*

levski_73
20.09.2010 17:52

абе чорбета кога ручахте кокали що не ревахте *lol* *lol* *party*

rasa
20.09.2010 17:51

то бива бива ама е върха на наглостта тези слабаци от Варна да реват във В група при другите варненски отбори да си правят морски дербита

Gr33n_ArMy
20.09.2010 17:51

папагали смотани резултата е 2-3 не 1-3 , калъфи , колкото до мача Лецки трябваше да загуби даже , никаква дузпа , браво на касабов за коментара *lol*

toblero_Bg
20.09.2010 17:50

Черникла, която е най-добрата в Европа не я засяга какво говорите за нея. Завиждайте, защото едвали следващите 4-5 години Левски ще спадне до такова ниво, което беше ! То се вижда и в Европа кой е силен и кой не. Тук Левски само става по-слаб с тези мачове, защото няма никаква съпротива от отборите, а в Европа всяка година ще става по-силен и по-силен. Догодина ако сме Шампиони, почти 99 процента сме в ШЛ, но този 1 процент може да се окаже голяма трагедия ..

gylybnik
20.09.2010 17:45

еее таз чернилка мн добър ве от 3 м аут идвън .....

tenebrum
20.09.2010 17:44

само 3 минути продължение ,че те само 3 минути оспорваха дузпата ,ако черноморци водеха щяха да дадат поне 5 ама нали Леффски води.а Касабов то не бяха хвалби не беше изтъкване колко е силен Лефски

play_for_fun7
20.09.2010 17:41

каква е тая разорана нива наречена стадион бе *thumb_down* а тея Черно море явно немогат да играят щом постоянно се ритат като селяни (те са си де) *lol*

drummer
20.09.2010 17:38

Ха-ха-ха! Абе на тоя малоумник Борис Касабов, до кога ще му дават да коментира мачове...?! Първо да го освидетелстват психически, а освен това човека си е и за ...очен лекар!? Илко Пиргов бил хванал Тасевски за крака, и това било ...дузпа?! Пиргов избива топката, от краката на Тасевски бе малоумник! А съдията Николай Йорданов, си е доказан престъпник от всякъде! *lol*

Madoto_1
20.09.2010 17:35

Хахахахахха от 7 мача за Левски са свирени 5 дузпи и нито една с/у тях.ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА смешна работа....После свинята Батков говори, че ЦСКА купували мачове, аххахахах.

tenebrum
20.09.2010 17:33

ЛеWCки мощно ги подпират"класен" хахаха *lol* ква класа е мен тея ако ги хване някой сериозен отбор ще ги смачка,при всяко центриране и ъглов защитата незнае какво става.А тоя коментаторчето изявленото говедце борисчо касабов как само пристрастно коментира това никъде го няма фен на отбора да коментира мач

rasa
20.09.2010 17:22

тези куци коне от Варна много ритат
ама като не могат да играят футбол така е

Dante_Shift
20.09.2010 17:16

Абе тоя от Лин Куеи верно, верно ще хване мача на точен! *lol*

gylybnik
20.09.2010 17:14

айде още един на класния и хикса е готов! *lol* *lol* *thumb_up*

Dante_Shift
20.09.2010 17:05

Е Суби имаш право - вкараха гол Черно Море, ама още в началото на мача се зачудих, защо Гошко пак пази? Не беше ли на вратата Митрев?

Dante_Shift
20.09.2010 16:54

Суб Зеро (нали тоя от Мортал-а де), аз не мисля, че Черно Море ще вкара гол, а може Левски малко да намали оборотите през второто... Иначе и двата гола са готини (особено видяно по нашите терени!).

AbsoLut3_
20.09.2010 16:49

subzero и аз така съм го играл дано да не го хванеме на точен дай 0-4,5 за наще *beer* АЙДЕ ЛАВИНА *party*