Полският Моуриньо поиска националите

12:01
Полският Моуриньо поиска националите
Полският треньор Чеслав Михниевич е един кандидатите за селекционер на България, пише "Меридиан мач".

CV-то му вече е получено в Българския футболен съюз и специалистът очаква отговор. Михниевич е едно от най-известните имена във футболните среди в Полша. Заради свежите си и новаторски идеи често е наричан Полския Моуриньо.

Като футболист е бил вратар на различни отбори в родината си, като по три пъти е печелил Купата и Суперкупата на страната. Връх на треньорската му кариера е спечелването на шампионската титла на Полша през 2007 г. със скромния тим на Заглембе Любин.

През същата година е асистент на тогавашния селекционер на “дружина полска” Лео Беенхакер. Освен това от 1999 г. насам Михниевич е водил и Амика Вронки и Лех Познан. До пролетта 2009 г. е бил начело на Арка Гдиня. Следи всички новости във футбола, бил е на стаж в Тотнъм, Ливърпул, Филаделфия Юниън.

Женен, с две деца. Говори руски и английски език. Досега полско име не фигурираше сред спряганите за национален селекционер. Спекулира се около румънците Лакатуш, Йорданеску и Пицурка, холандеца Аад де Мос, германеца Клаус Топмьолер и сърбина Мирослав Джукич.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

martu_pr0
19.09.2010 13:34

0мфг кфо стана ве .. още малко и иимат мач те още трениор няат *sad* божее няа ли да избират най-сетне *lol*

fcb_spain
19.09.2010 13:24

кви са тея 4ужденци ментета?ако 6те взимат най накрая 4ужденец да е някой специалист

Vegata
19.09.2010 12:29

Къде мога и аз да си пусна CV-то?

*wonder*