Равенство в българското дерби от Висшата лига

18:50
Равенство в българското дерби от Висшата лига
Астън Вила и Болтън завършиха наравно 1:1 на "Вила парк" в среща от петия кръг на английската Висша лига.

Българите Стилиян Петров и Мартин Петров започнаха като титуляри съответно за Вила и Уондърърс.

Домакините излязоха напред в резултата след красив гол от пряк свободен удар на Ашли Йънг в 13-а минута. Звездата на бирмингамци шутира с десния крак и се възползва от дупка в стената, изградена от футболистите на Болтън.

След първите двайсетина минути, в които Вила бе по-добрият отбор на терена, гостите овладяха инициативата и започнаха да мъчат отбраната на бирмингамци най-вече чрез атаки по двата фланга.

Десетина минути преди края на първото полувреме възпитаниците на Оуен Койл стигнаха до изравнително попадение. Мартин Петров овладя една центрирана топка в наказателното поле на домакините и я прати към границата на малкия пеналт, където непокрит бе оставен Кевин Дейвис. Таранът получи стопроцентов шанс и с мощен шут точно под напречната греда не остави възможност на плонжиралия Брад Фрийдъл да реагира - 1:1.

След почивката футболистите на Вила опитаха да натиснат, но не успяха да реализират положенията си, а на няколко пъти бирмингамци имаха и късмет да не получат гол при някои опасни атаки на Уондърърс. Така в крайна сметка двата тима поделиха точките. По този начин Вила е на шеста позиция със седем точки, а Болтън е 12-и с шест спечелени пункта.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zerocgti
18.09.2010 20:04

Българско дерби... Ай скрийте се бе, цигански драскачи!

fcb_spain
18.09.2010 19:49

мартин и стилиян са велики игра4и,само те двамата ни прослвят страната по света