Моуриньо: Няма да водя Португалия

15:30
Моуриньо: Няма да водя Португалия
Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо заяви, че няма да поема временно португалския национален отбор за двете евроквалификации през следващия месец.

От Португалската Футболна Федерация се свързаха с Моуриньо и го помолиха да води тима за домакинството на Дания и гостуването на Исландия. Специалистът обаче заяви, че няма да поеме националния отбор на Португалия, защото клубният му тим няма да реагира добре на липсата му.

"Заради личната си гордост и страст към Португалия не мога да кажа \'не\', но не мога да кажа и \'да\'. Чувствам, че това ще бъде прието негативно в Реал Мадрид", сподели португалецът.

"Трябва да има пълна договореност, а не мисля, че това ще стане. Реал Мадрид има правото да вземе това решение. За мен случаят е приключен", добави Моуриньо.

Португалската федерация освободи досегашния наставник на националния отбор Карлош Кейрош по-рано този месец. Малко преди да бъде уволнен, Кейрош бе наказан за шест месеца за обида на антидопингови агенти. Португалия започна лошо евроквалификациите, завършвайки 4:4 с Кипър у дома и губейки от Норвегия с 0:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация