Дюри: Очаква ни тежък мач срещу Левски

08:43
Дюри: Очаква ни тежък мач срещу Левски
Старши-треньорът на AA Гент Франк Дюри заяви, че очаква много тежък мач в двубоя с българския Левски от груповата фаза на Лига Европа.

Помолен да коментира думите си, че Левски е по-силен тим от холандския гранд Фейенорд, Дюри сподели: "Ние знаем, че Левски се представя много добре в България. Смятам, че мачът утре ще бъде много тежък. Ние играхме с Динамо Киев и Фейенорд, за наше съжаление, Динамо Киев ни победи съвсем закономерно. Относно Фейенорд, смятам, че Левски е по-добър от тях, тъй като особено нападателите на българския клуб пресират много серозно съперника и гонят топката. Дембеле пък пресира дори и вратаря. Видях много хубави неща в играта на Левски и най-вече в офанзивен план. Фейенорд освен това е по-млад отбор, но Левски има повече опит и увереност."

Наставникът на белгийския отбор каза още, че се надява на пълен стадион: "Ние също се надяваме стадиона утре да е пълен, защото така атмосферата ще бъде по-добра. След мача ще ви кажа как това ще ни повлияе, но е много по-добре да има хора на стадиона. Предишния кръг играхме на пълен стадион, играем така напоследък и се надяваме утре да е по същия начин."

Специалистът продължи: "Доколкото знам ще пристигнат около 50 наши фена, но това да не ви заблуждава, защото те викат колкото за 1000. Те ни дават винаги голяма подкрепа. Тук ще бъде и талисмана ни "Бъфало".

Дюри бе помолен да коментира какви са шансовете на тима му да излезе от групите на Лига Евроа, а той отговори: "Много е трудно да се каже, защото преди първия мач всеки има своите шансове. Преди началото на двубоите всички тимове имат 25% шанс да продължат напред, това важи и за Левски София. Лил и Спортинг Лисабон обаче имат по-големи шансове да се класират напред. Те са по-опитните тимове, които са натрупали опит в Шампионската лига и в Европа, така че това ще им помогне."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация