Порточанов готов за БФС, други няма

09:03
Порточанов готов за БФС, други няма
Вечният футболен бунтовник Христо Порточанов засега е единственият, който афишира готовност да стане кандидат на опозицията в евентуални избори за президент на БФС срещу сегашния Борислав Михайлов. Други няма, поне на този етап.

"Замислям се дали да не се кандидатирам", заяви Порточанов, цитиран от "Труд". И добави, че през последните дни е бил търсен за тази мисия от водещи клубове.

Създателят на феномена Нефтохимик е в опозиция, откакто бе изваден от ръководството на БФС на последния конгрес на 30 януари 2009 г. Сега той зове за масови оставки на бившите си колеги в изпълкома.

"Тези хора нямат доверието на обществото и на държавата - твърди Порточанов. - Борислав Михайлов трябва да бъде принуден да подаде оставка заедно с всички в изпълкома, тъй като на повечето хора мястото им не е там. Представителите на клубовете трябва да са в Професионалната лига, а не в изпълкома. Защото се получава конфликт на интереси. Нека се свика конгрес. Ако го спечели Михайлов, да си формира екип, може и същият да е. Но във футболните хора има натрупана воля за промяна. Трябва да се работи коректно."

Порточанов продължава да атакува в съда законността на решенията на последния конгрес на БФС на 30 януари 2009 г. Тогава Михайлов се оказа единствен кандидат за президентския пост. От опозицията говореха, че срещу него ще се изправи най-богатият българин Васил Божков, а се яви (и не бе допуснат) само президентът на най-бедния клуб Ивайло Дражев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

puhimir
22.09.2010 00:35

*smile* тшшшшшшшшшш Стоичов пак и те тава е
*party*

ger4o
14.09.2010 17:30

Порточана ако се кандидатира за президент на БФС , задължително , трябва ,да си пусне мустак.... *lol* иначе няма да му върви... *beer* Айе , наздраве, гу`син Порточанов....