Навиват Матеус и Топмьолер да поемат България

09:00
Навиват Матеус и Топмьолер да поемат България
Светилото на немския футбол Лотар Матеус е една от опциите, върху които мисли БФС при търсенето на национален селекционер на България.

Кавалерът на "Златната топка" за 1990 г. вече има опит като треньор на Унгария. Дори игра мачове срещу България - 1:1 в Будапеща и 0:2 в София. Матеус е и първият треньор, вкарал сръбски отбор в Шампионската лига - Партизан през 2003 г. За последно Матеус води израелския Макаби Нетаня. Във визитката му има престои и в Рапид Виена, Атлетико Паранаензе и Залцбург.

БФС неофициално призна, че новият национален треньор ще е чужденец. Приоритет е специалист от Германия, Италия или Холандия. Президентът Борислав Михайлов е моторът в търсенето на треньор, информира "Труд".

Сред вариантите, които се обсъждат на "Иван Асен II", е още един германски треньор - Клаус Топмьолер. И той беше съперник на България в миналите световни квалификации - като селекционер на Грузия направи 0:0 в Тбилиси и падна с 2:6 в София. Под ръководството на Топмьолер Байер Леверкузен с Димитър Бербатов игра финал в Шампионската лига през 2002 година.

Почти сигурно България ще гостува в Уелс на 8 октомври с временен селекционер, който вероятно ще е Михаил Мадански. Вчера уелсците обявиха официално, че Брайън Флин ще води тима им в мачовете с България и Швейцария. Подобно на Мадански и той е треньор на младежите и ще бъде временно начело на първия отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

georgiew_71
14.09.2010 16:51

Не мога да разбера само мутрата на Пламен Марков що ще на тази снимка.Този е голям навлек.Да се прибира в дупката от която е изпълзял и да не се занимава снесвойствени за него неща.

flipicha
14.09.2010 15:09

А бе 1-2 мача неправят един наставник добър.Трябва да се гледа в дългосрочен план*lol*а го оставят човека да работи с години,а не след 2 мач и уволнение

Fabregas_boy
14.09.2010 12:35

Добре бе,Любо Пенев какво не му харесват.Ще води Литекс и националния заедно и готово.Тъкмо знаем че не обича да му се месят агенти и разни такива,обича да работи с младоци(което е наложително сега),а и се е доказал с ЦСКА(всички помним Динамо Москва,а и 1-1 с Фулъм,с онази ,,заслуга" на Караджов) *wink*

kristian91
14.09.2010 11:01

"И той беше съперник на България в миналите световни квалификации - като селекционер на Грузия направи 0:0 в Тбилиси и падна с 2:6 в София."
Когато бихме с 6:2 грузия треньор им беше Ектоп Купер!!!!!
пастет сте