Руският футболен съюз реши да промени формата на местната Висша лига

18:21
Руският футболен съюз реши да промени формата на местната Висша лига
Руският футболен съюз реши първенството на страната да приеме формата на повечето европейски шампионати и да започва през есента.

Първенството в Русия започва през пролетта и завършва през есента, но президентът на футболния съюз Сергей Фурсенко обяви, че това ще бъде променено.

"Обсъдихме промените в националния шампионат и неговия формат", заяви Фурсенко.

"Изпълнителният комитет на Руския футболен съюз реши след гласуване, че формата на първенството ще бъде променена. То ще започва през есента. Това ще позволи на нашата Висша лига да завършва по същото време, когато и повечето европейски първенства", каза още Фурсенко.

Следващият сезон на руския шампионат ще бъде транзитен и ще завърши през пролетта на 2012 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

danny_88
09.11.2010 21:56

Сменят формата на парвенството си защото президента на ФИФА Платини ги натиска,а него го натискат англичаните.Според англичаните не може в едно футболно първенство да има три трансферни прозореца.Затова е цялата тая работа.Което според мен е тъпо.Англичаните да си погледната техния формат на първенството и тогава да се захващат с формата на руската премиер лига.

krasenco
14.09.2010 02:05

golemiq_geshan времето на мачовете няма да се измества,просто ще се разменят сезоните!Първи ще е есенния,2-ри пролетния.Сега е 1-ви Пролетен,2-ри Есенен.Дефактно всичко си е по старо му,само,че шампиона ще се излъчва Пролетта.

paunQ
14.09.2010 01:17

Така или иначе има мачове през зимата в Русия от европейските турнири. Дали ще тренираш на -20 или ще играеш официален мач е едно и също.. *smile*

golemiq_geshan
14.09.2010 00:02

За кое е крайно време ... Според Вас защо всички северни страни , като Швеция , Норвегия и Финландия ( освен Русия ) винаги гледат да са изиграли всичко преди зимата ... Като при тези държави зимата не е както при другите по 2-3 месеца , там се води 2-3 месеца но всищност истинския студ е доста повече , аз лично не знам със какъв акъл се предприема подобно нещо , като се видя , че дори в по - южна страна като Украйна към края на Октомври при домакинства на тамошните отбори условията бяха ужасни , а си и спомням за мача Динамо Киев - Барса в груповата фаза , мисля че към края на ноември се игра , когато повечето първенства продължават , всички бяха с анцузи ръкавици , та дори и не забравимата гледка с Анри , който се чудеше на пейката как да се постопли малко ...