Сърбин, водил Партизан, е вариант за селекционер на националния

11:01
Сърбин, водил Партизан, е вариант за селекционер на националния
Сърбинът Мирослав Джукич изскочи като фаворит за поста национален селекционер. Кандидатурата му е сериозно разглеждана и изглежда доста приемлива, твърди "24 часа".

Джукич има 18 сезона в Испания, а след това пое младежите на Сърбия и ги класира на второ място на европейското първенство. Като наставник на Партизан е избран за номер 1 при комшиите, а след това поема и националния отбор, но е уволнен след олимпиадата в Пекин.

Последната работа на Джукич, който минава за един от най-модерните мениджъри в света, е белгийският Екселсиор Мускрон, който обаче обяви фалит и всички станаха свободни агенти.

Джукич със сигурност ще се навие и на варианта за нормална заплата и големи премии, които искат да му предложат от БФС.

Мирослав остава завинаги и в историята на Депортиво Ла Коруня като човека, който лиши отбора от титлата през 1994 година и короняса Барселона на Христо Стоичков. Тогава в последната минута на последния мач срещу Валенсия той единствен се нави да бие дузпата, която коронясваше отбора му, но пропусна. Така каталунците триумфираха.

Точно Джукич е човекът, който сменя Миодраг Йешич на кормилото на Партизан при повторното появяване на бившия наставник на ЦСКА на ЮНА.

Като футболист Мирослав има и световно, и европейско първенство с екипа на бивша Югославия.

Името на новия селекционер ще стане ясно окончателно след около 2 седмици, когато ще заседава БФС.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rokera_henry
13.09.2010 21:15

То както са тръгнали нещата по-добре да е някой чобанин от колкото някой сръбски циганин, на който да му теглят конците.. Поне чобанина няма да се остави да му кажат копче.. И със сигурност ще разбира повече от футбол от колкото някои хора на големи постове във футболния съюз, а и някои футболисти и треньори..

AriesBG
13.09.2010 20:10

Всичко е отбиване на номера ,що не вземем накрая един чобанин от село и да се приключи с мъките...