\"Вятъра\" от Гент е голямата заплаха за вратата на Левски

08:23
\"Вятъра\" от Гент е голямата заплаха за вратата на Левски
Бързоног африканец ще води атаката на белгийския Гент срещу Левски в София за Лига Европа.

Нападателят Яя Сумаоро направи голям фурор в съботния двубой срещу Лиерс, завършил 2:2. Той е висок само 1,70 м, но е като вятър по крилото. Затова вече в Гент му викат "Вятъра".

Гостите от Гент бяха на крачка от победата, тъй като водеха 2:1 до последните минути. Първият гол беше на 21-годишния Сумаоро, който е ново попълнение и идва от Кот д\'Ивоар. Ветеранът Уесли Сонк изравни в 30-ата мин. Де Смерт направи 2:1 за Гент малко по-късно, а след това Сумаоло засипа вратата на съперника с канонада от удари. Гостите вече се чувстваха победители, когато в добавеното време Сонк изравни за 2:2.

Гент върви силно в първенството, в момента дели трето място. След мача с Лиерс треньорът Франки Дюри и играчите заявиха, че се надяват да почнат в Лига Европа поне с равен срещу Левски в София. Дюри ще разчита много на опитния защитник Марко Шулер, участник на световното в ЮАР със Словения. В Гент се надяват да получат право поне на един пряк свободен удар в София, тъй като имат един от най-силните изпълнители на такива положения в Белгия. Това е костариканецът Рендал Азофайфа, който със сигурност ще опита рефлекса на вратаря на Левски.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

toblero_Bg
13.09.2010 10:17

Лиерс преди мача бяха на 15то място с 0 точки. Може Гент да са ги подценили и да са играли "несериозно". Може пък и да са излезнали с резервите. Доброто е, че са направили 2:2 и то са допуснали гол в последните минути. Това е добре дошло за нас *smile*

Barca_fen112
13.09.2010 09:07

Сигурен съм, че Минев ще му отрови живота на тва африканче *devil*