Пълна статистика преди Левски - Миньор

14:50
Пълна статистика преди Левски - Миньор
Това ще е 70-и мач между съперниците на ниво "А" група. Досега Левски има 42 победи, Миньор Перник - 12, а 15 срещи са завършили наравно. Головата разлика е 131-63 в полза на "сините". 

Тимът на Ясен Петров е само на една точка от първото място, докато перничани са единственият отбор, записал само загуби от старта на първенството.

През миналия сезон Миньор също имаше серия от пет поредни загуби. Нейният край дойде с успех 2:0 над Черноморец.

ФОРМА

Левски


1. В миналия кръг (2:1 в Севлиево) Левски остана на един удар от общо 30 по посока на вратата на Видима-Раковски. От всичките изстрели обаче едва пет бяха точни. Логично "сините" водят в класацията за удари към вратата на съперника с 77 шута. От тях точни са били 28.

2. Левски не е допускал загуба на стадион "Георги Аспарухов" вече десет месеца - от 18 октомври 2009 г., когато в София спечели Берое. Всъщност, оттогава тимът има 11 победи и едно равенство на свой терен при голова разлика 32:4.

3. Отборът на Ясен Петров има втората най-силна атака в елита с десет реализирани гола (12 за Локомотив София). Седем от тези попадения дойдоха в последните 15 минути на двете полувремена.

4. Само един отбор е реализирал повече голове след статични положения, отколкото Левски - Славия - съответно три срещу четири.

5. Ясен Петров е пуснал в игра 25 състезатели - най-много от всички треньори в елита. Антон Велков е използвал 19 футболисти.

Миньор

1. Тимът от Перник има най-слабата отбрана в елита с 12 инкасирани гола - средно по над два на двубой.

2. Миньор обаче все още няма мач без отбелязан гол. С подобно нещо могат да се похвалят само Левски, Локомотив София, Литекс и Локомотив Пловдив.

3. Футболистите от Перник са ударили най-много греди - три в пет кръга.

4. Миньор е първи по вкарани голове извън наказателното поле - 40 процента от попаденията на перничани са след далечни шутове. През миналия сезон „сините" бяха номер едно по същия показател - 11, но през този още не са успели да реализират така.

5. Жълто-черните са най-фаулираният отбор в елита - срещу перничани са извършени 99 нарушения - колкото и срещу Монтана.

 Факти за играчите

Левски

1. Ясен Петров ще запише мач номер 120 като треньор в елита. Досега той има 42 победи, 28 равенства и 49 загуби.

2. Гарра Дембеле е водещият голмайстор на А група с петте си гола. За тях той се нуждаеше от само седем точни изстрела. Янко Сандански (16) обаче вече е пред французина (14) по извършени нарушения.

3. Дарко Тасевски е пред мач номер 70 за Левски в елита. Той има и 14 гола. Общо халфът има 96 двубоя за "сините" във всички турнири и 16 попадения.

4. Ако играе, Шакиб Бензукан ще регистрира мач номер 40 за Левски във всички турнири.

Миньор

1. През миналия сезон новият треньор на перничани Стойчо Стоев бе начело на Спортист Своге и тимът му катастрофира с 0:5 в гостуването си на стадион "Георги Аспарухов". По два гола за "сините" реализираха Александър Александров и Мирослав Антонов, а петото попадение бе дело на Дарко Тасевски.

2. Младен Стоев е номер едно по ударени греди - две. Толкова има и Христо Златински от Локомотив Пловдив.

3. Срещу Калиакра Румен Рангелов изигра 10-я си мач в А група. Половината от тези срещи той натрупа само за първия месец на настоящото първенство.

4. През миналия сезон Иво Иванов спаси четири дузпи, включително на футболист на Левски - Георги Христов не успя да реализира при успеха с 2:0 в Перник.

Съдията

Радослав Станев


Има едва 18 мача в елита за последните три сезона. В тях показа 96 жълти и 6 червени картона. В този период не е водил двубой на Левски, но пък има три срещи на Миньор - победата с 1:0 над Черноморец, нулевото равенство с Пирин и загубата с 0:1 от Славия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация