Трудно, но заслужено - Интер подчини Удинезе на \"Сан сиро\"

20:54
Трудно, но заслужено - Интер подчини Удинезе на \"Сан сиро\"
Интер записа първата си победа в Серия А за сезона, след като надви Удинезе като домакин с 2:1 в среща от втория кръг на Калчото.

"Нерадзурите" имаха късмета да стигнат до ранен гол още в шестата минута благодарение на глупава грешка от страна на вратаря на гостите Ханданович. Словакът не успя да улови не особено силно центриране от корнер и остави топката да попадне в непокрития Лусио, който чакаше на задната греда. Бразилецът си спря топката и с левия крак я насочи неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата на "фриуланите" - 1:0.

В 18-а минута гостите можеха да стигнат до изравняване, след като Ди Натале с глава подаде на Санчез, който получи топката в наказателното поле и отправи мощно воле с десния крак, но не уцели вратата на Жулио Сезар.

Интер доминираше, след като успя да поведе в резултата, но възпитаниците на Рафа Бенитес трудно достигаха до сериозни положения за втори гол. Гостите предимно се бранеха, прибрани в своята половина, но в определени моменти "фриуланите" опитваха контраатаки, които на няколко пъти затрудниха защитата на Интер.

В 30-а минута изненадващо Удинезе изравни. Топката бе разиграна накъсо от корнер и Ди Натале центрира остро в наказателното поле на домакините, където топката бе посрещната с глава от Антонио Флоро Флорес, който връхлетя от дълбочина и стреля неспасяемо в долния десен ъгъл на Сезар, за да възстанови паритета.

Само две минути по-късно Интер отново можеше да поведе. Снайдер центрира от корнер, бранителите на Удинезе забравиха да покрият Самуел, който отблизо с глава прати топката встрани от десния страничен стълб на Ханданович.

До края на първата част футболистите на Интер владееха повече топката и се бяха настанили в половината на гостите. Атаките на "нерадзурите" обаче, бяха прекъсвани преди границата на наказателното поле, тъй като най-често възпитаниците на Рафа Бенитес се опитваха да пробият отбраната на гостите през центъра, търсейки Диего Милито с пасове по земя. Огромна част от тези опити за извеждане на аржентинеца на чиста позиция бяха прекъсвани от Запата и Инлер. В самия край на първата час при една контратака на гостите Санчез получи топката на границата на наказателното поле на Интер и оправи плътен шут към вратата, който попадна в прегръдките на Жулио Сезар.

Второто полувреме започна с няколко мълниеносни нападения, сътворени от нападателите на Удинезе, които бяха много близо до това да вкарат втори гол. В 55-а минута Санчез направи страхотен пробив по десния фланг и изведе Флоро Флорес сам срещу Жулио Сезар. Голмайсторът на Удинезе стреля без подготовка от границата на наказателното поле и топката премина встрани от вратата. Две минути по-късно Уесли Снайдер по чудесен начин намери Марига, който бе оставен непокрит на точката на дузпата. Халфът стреля по земя, но топката попадна право в ръцете на Ханданович.

Все пак Интер успя пак да поведе в резултата. В 64-а минута Снайдер нахлу в наказателното поле на гостите и центрира към Милито с левия крак, топката бе отклонена от защитник на Удинезе, който очевидно игра с ръка. Съдията отсъди дузпа. Ето о шутира в долния десен ъгъл на Ханданович, вратарят спаси, но при добавката Самуел Ето о прати топката в мрежата.

До края на двубоя Интер продължи да бъде по-добрият отбор на терена и в 82-а минута Ето о бе близо до това да наниже второто си попадение в мача. Камерунецът получи хубав пас на границата на наказателното поле на гостите, обърна се и с параболичен удар нацели страничната греда на Ханданович.

Домакините се провалиха в опитите си да вкарат и трети гол, но в крайна сметка получиха заслужени овации от тифозите си за първата си победа в Серия А за сезон 2010-2011.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Leader78
13.09.2010 00:02

ххахаха ние биеме я кажете за ЧЕЗЕНА И КАЛЯРИ БЕ *lol* *lol* МОЛЯ ВИ БЕ

play_for_fun7
12.09.2010 02:54

Интер започва да затъва с помоща на Бенитез *joking* очаквайте догодина друг треньор начело на синьо-черните *thinking*

BoBi_Levskara
12.09.2010 00:22

Абе уинър напишете нещо и за Рома и Милан. *lol* .Такава излагация бива бива ама чак пак толко.Особено пък Рома. *lol*

SS_Curva_Nord
11.09.2010 22:23

кво заслужено ве ? чиста дузпа имаше за Удинезе *thumb_up* А на Рафа как му пареше на гъза през целия мач *lol* целия зачервен и потен *lol* и чезена водят и каляри водят *joking*

shizofrenik
11.09.2010 21:36

Трудно но с помоща на съдията всичко е възможно