Пенев-младши фаворит да поеме националния

15:34
Пенев-младши фаворит да поеме националния
Tреньорът на Литекс може отново да води и националния отбор на България. "24 часа" разбра, че Любо Пенев е основен фаворит за заместник на подалия оставка Станимир Стоилов.

Мъри бе около 7 месеца миналата година наставник на ловчанлии и държавния тим. След отпадането от БАТЕ Борисов в Лига Европа той остана на работа само в националния. Пенев пое миналата седмица Литекс.

Кандидатурата му е подкрепяна от доста хора в ръководството на БФС. Има разминаване само дали Пенев да е временен треньор или постоянен. Последната дума за сценария ще има собственикът на Литекс Гриша Ганчев, който е и член на изпълкома на футболната ни централа.

Любо е предпочитан пред други български варианти заради мъжкарското си поведение, което демонстрира при престоя си с ЦСКА. Той напусна родния си клуб заради вмешателство в работата му от страна на ръководството.

Все още се мисли и за чужденец, но тази идея има малко поддръжници в БФС.

Вчера от Пирин Благоевград предложиха кандидатурата на Стефан Грозданов за селекционер със специална декларация. Той е един отличен специалист, можещ и изключително ерудиран, и е именно човекът, способен да извади националния ни отбор от дълбоката дупка, в която се намира, пише в нея.

Грозданов води благоевградския клуб през част от миналия сезон, а преди това класира 3 пъти Локомотив София за европейските турнири след пауза от 10 години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация