Сериозна криза връхлита Серия \"А\"

12:22
Сериозна криза връхлита Серия \"А\"
Президентите на клубовете от Серия "А" критикуваха остро решението на играчите да стачкуват в петия кръг на първенството.

Изявлението за стачни действия даде защитникът на Милан Масимо Одо от името на асоциацията на италианските играчи, в отговор на позицията на Лига Калчо за колективното подновяване на договори. Одо призна, че действията са били обсъждани от известно време.

"Решението ни дойде, след като не получихме никакъв отговор на опитите ни да постигнем консенсусно решение с Калчото", допълни бранителят на "росонерите".

Независимо от това, по-голямата част от президентите на клубовете не са очаровани от идеята.

"Това е поредното доказателство за влияние и манипулация, и аз лично не съм съгласен с него", заяви Енрико Прециози, президентът на Дженоа. "Преди да се вземе такова драстично решение страните трябва да се срещнат и да обсъдят ситуацията. Да опитат да намерят разрешение на проблема", допълни президентът.

"Трябва да бъдем разумни и да разберем, че това фиаско няма да помогне на никой", каза и президентът на Лацио Клаудио Лотито. "Немислимо е играч, който получава заплата от 10 милиона евро да не внимава за последствията", допълни той.

Президентът на Палермо Маурицио Дзампарини не спести и дума на стачкуващите като заяви: "Стачката е смешна, точно както е и президентът на асоциацията Серхио Кампана."

Италианският футбол не е търпял такава криза от 17 март 1996 година, когато играчите протестираха срещу няколко решения, включително и правилата на Босман.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

shizofrenik
11.09.2010 13:18

Спокойно шефа на Милан ще опрай работата нали е най-влиятелния и богат човек в Европа *wink*