Масова стачка на играчите в Серия \"А\" в края на месеца

18:17
Масова стачка на играчите в Серия \"А\" в края на месеца
Асоциацията на италианските професионални футболисти в Италия обяви, че играчите в Серия "А" планират да стачкуват на 25 и 26 септември, заради плановете на местната лига да намали правата на състезателите по отношение на трансферите.

Защитникът на Милан Масимо Одо, който е говорител на асоциацията, заяви, че има споразумение с играчите на всички тимове от италианския елит. Той добави, че нито един футболист няма да се появи на терена през уикенда в края на месеца, освен ако "не бъде установена нова система".

Предишният договор между асоциацията и босовете на лигата, в който се гарантираха правата на футболистите, изтече през лятото, а преговорите за нов такъв се провалиха. Клубовете сега настояват играчите, които са в последната година на своите договори да приемат да бъдат трансферирани в клубове, които са от същото ниво. Ако играчите откажат такъв трансфер, те би трябвало да откупят 50% от стойността на договора си за последната година.

"Причината за стачката е протест срещу факта, че няма нов договор, но освен това е и протест срещу третирането на играчите като обекти", каза още Масимо Одо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация