Световна фитнес звезда пристига във Варна за международен фестивал

17:41
Световна фитнес звезда пристига във Варна за международен фестивал
Владимир Снежик е хореограф по образование и повече от 30 години се занимава с танци. Придобил е професионалния си опит, благодарение на работата си в над 20 страни - Русия, Дания, Испания, Латвия, САЩ, Германия, Италия и др. Автор и продуцент е на многобройни ТВ и видео проекти, свързани с фитнеса. Участвал е на повече от 450 фитнес конвенции и семинари в цял свят. Снежик е още и организатор на фитнес конвенциите в Русия, директор на конкурса Rookie of Russia, фитнес директор на компаниите INTERSPORT (Delta-Sport, Nike) Русия, Orange Fitness и City Fitness. Автор е на известната програма PortDeBras - това е много мека и достъпна програма, поднесена на фона на специална чил аут музика. Тя носи в себе си и механичен, и физиологичен, и психологичен ефект, но преди всичко прави хората по-красиви и елегантни, с желание да продължат да живеят. Програмата подробно ще бъде представена чрез мастер класове и семинари на предстоящия във Варна Международен фитнес фестивал.

Фестивалът ще се проведе от 17 до 19 септември на входа на Морската градина във Варна и има за цел да разшири представата на хората от всички възрасти за това, що е фитнес. Разбиран у нас погрешно като еквивалент на културизъм, фитнесът всъщност е комплекс от мерки, свързани както с храненето, така и със спорта. Той е определен начин на живот, към който се придържа модерният човек в страните, към които се стремим. Спортната инициатива цели да популяризира оздравителни и танцувални класове, модерни фитнес програми, опиращи се на международен опит и най-съвременни технологии в областта на фитнеса и спорта. Сред презентаторите на фестивала освен Владимир Снежник ще са и световно известните Хулио Папи (Испания), Игор Кастилия (Италия) и др.

Специално за българските читатели, Снежник отговори на няколко въпроса:


- Здравейте, г-н  Снежик . Вие сте голямо име в спортните среди по целия свят. От колко години се занимавате със спорт?

- Аз съм в танцувалната индустрия, но започнах да преподавам  групови фитнес упражнения през 1986 г. Веднага ми хареса – няма системи, няма правила, само изразяване и дух. Беше като прозорец за мен. По това време бях хореограф и изпълнителен управител на голям ансамбъл за национални фолклорни танци.

- Смятате ли, че в България хората се занимават достатъчно със спорт?

Не мисля, че е достатъчно, както в Русия и много други страни. Правителството трябва да се радва, ако 10-15% от всички хора започнат да се занимават с фитнес или някакъв друг спорт, например в Холандия тези хора са около 20%. Как могат да говорят за икономика, образование, медицина и да не правят нищо за спорта?

- Смятате ли, че заниманията с фитнес са подходящи за деца.

- Те трябва да живеят със спорта, без значение какъв. Това е бъдещето на страната на цялата нация.

- При какви здравословни проблеми е препоръчително заниманието с фитнес?

- Основното предимство на фитнеса и на тренировките на закрито като цяло, е достъпността. Няма значение на каква възраст си, дали си в спортна форма, дали си здрав. Фитнесът е достъпен и препоръчителен при всички хора. Затова тази индустрия се радва на феноменален успех през последните 25 години.

- От години се занимавате с участие на фитнес фестивали, каква е ползата от тях?

- Като преподавател по аеробика подписах първите си договори през 1989 г. и имах възможност да пътувам много. През 1991 г. натрупах много добър опит в Швеция. През 1997 г. започнах да преподавам в много страни. До сега съм работил в около 25 страни, имам изнесени около 600 семинара, средно по 30-40 на година. Моята работа е моят живот – не мога без нея.

- Вие сте създател на програмата PortDeBras®. Разкажете ни малко повече за нея.

- Благодарение на съвместната ни работа с Хулио Папи достигнахме до тази невероятна програма, като заслугата е донякъде и на цялата фитнес индустрия. С Хулио имаме дългогодишен опит – аз съм завършил академия за преподавател по хореография, Хулио има две по-високи квалификации, включително за рехабилитатор. Но най-добрите идеи се раждат по време на работата с хората. С Хулио се познаваме от много години, заедно решихме да създадем програмата PortDeBras® през 2006 г. Сега това е търговска марка, официално регистрирана в повече от 30 страни и има почитатели и привърженици по целия свят.

- Какво ще покажете по време на IFF Varna ?

На първо място ще покажем програмата PortDeBras®. Аз ще подготвя изцяло нова част от тази програма, която се изпълнява на пода с леки тренировки  на три класа.

- Има ли нещо, което  бихте искали да направите или място,което да посетите по време на престоя си в България?


- Харесва ми България, тя е красива и спокойна страна, с мили и спокойни хора. Искам да видя много хора по време на конвенцията, разбира се старите си приятели, да отида на църква, да видя морето.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация