Любослав Пенев: Никой не е фаворит срещу Литекс

15:18
Любослав Пенев: Никой не е фаворит срещу Литекс
Треньорът на Литекс Любослав Пенев заяви преди дербито с ЦСКА, че никой не може да се смята за фаворит, когато играе срещу "оранжевите".

Ден преди официалния му дебют срещу ЦСКА Пенев говори за състоянието и шансовете на ловешкия тим. Треньорът на шампионите обърна внимание и на бившия си тим.


- Г-н Пенев, вече седмица сте начело на Литекс. Какви са впечатленията ви?

- Всичко в града и отбора е прекрасно. Работим по програма. Вече съм наясно с качествата на играчите. Мога да ги похваля за съзнателното и професионално отношение в тренировките. Що се отнася до организацията в клуба, нищо не ме притеснява. Нивото е високо. Поставил съм от първия ден изискванията ми към отбора. Държа да има ред и дисциплина. Това е стилът ми. Иначе няма как да се получат нещата. Аз съм много взискателен, директен и обичам диалога. Смятам, че това се оценява и от двете страни.

- Как мислите? Може ли Литекс да защити титлата?

- Разбира се, но всеки ден трябва да работим много.

- Очакванията ви за дербито с ЦСКА?


- Първо, всички мачове са важни. Имаме да защитаваме титлата си. Няма място за отпускане. Срещу ЦСКА искам да видя един агресивен и добре организиран отбор, който винаги да излиза уверен и да се бори за трите точки.

- С какви чувства ще се изправите срещу бившия си отбор?

- Гостуването на армейците е малко по-специален мач. При всички положения излизаме за победа. ЦСКА имат нови играчи, но съм гледал всичките им мачове, така че съм запознат.

- Публиката на ЦСКА ви гласи топло посрещане?

- Това че публиката продължава да ме обича е нещо много хубаво.

- Притеснен ли сте от факта, че Литекс играе много трудно срещу ЦСКА в София?


- Традициите са затова да се нарушават. Срещу Литекс никой не може да се смята за фаворит. Нашият отбор може да изненада противника с много неща, но няма пред вас да ги разкривам.

- Какво е състоянието на играчите в навечерието на сблъсъка с ЦСКА?

- През седмицата имаше проблем с един, двама, но се надявам до мача всичко да е ок. Събирам група от 22. Всички ще пътуват за София.

- Мнението ви за представянето на националния отбор в мачовете с Англия и Черна гора?

- Много неприятна ситуация, но не е невъзможно да се излезе от нея. За друго не ме питайте.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

genata1
10.09.2010 17:08

Любо си е Любо и мястото му е в ЦСКА!!! Тези некадърници от ТИТАН не трябваше даго гнят!!! ТЯХ трябва да изгонят *angry* *angry*