Балъков в отбора на премиера в благотворителен мач

16:32
Балъков в отбора на премиера в благотворителен мач
Мениджърът на Черноморец Бургас Красимир Балъков ще докаже за пореден път, че е съпричастен към каузата на благотворителността. Легендарният плеймейкър на Пеневата чета ще участва утре – четвъртък в "Мач на звездите" от 18:00 чaса на Nационалния стадион "Васил Левски".

Шоуто се организира за втора поредна година, като сега ще помогне за образоването и насърчаването на бъдещи посланици на мира. Бала ще играе за отбора на министър - председателя на Република България Бойко Борисов, в който са включени и други родни футболни знаменитости като Йордан Лечков и Любослав Пенев.

Техен противник ще бъде тимът на изпълнителния директор на компанията MTG Ханс Холгер, подсилен от бивши звезди на британския футбол от ранга на Йън Ръш и Джон Йенсен. Благотворителният мач ще се предава пряко по Нова ТВ, която е част от MTG. Футболното шоу на звездите ще бъде предшествано от турнир за деца между 12 и 14 години, наречен "MTG United for Peace".

Събраните средства ще бъдат дарени на български домове за деца, лишени от родителски грижи. Само преди броени дни Красимир Балъков се завърна от Хамбург, където игра в "Мач на легендите" на немския футбол отново с благотворителна цел.

Мениджърът на "акулите" не е отказал нито веднъж покана за участие в подобни мероприятия. Той е откликвал и с финансови дарения на хора, изпаднали в беда. Съпричастността на Балъков към ощетените от съдбата и най-вече към децата е широко позната от ролята му на посланик на ФИФА за SOS детските селища в България още от месец май 1998 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация