Дон Диего празнува 50-а си годишнина по време на мач на Наполи

12:55
Дон Диего празнува 50-а си годишнина по време на мач на Наполи
Легендата на аржентинския и световен футбол Диего Марадона сподели пред медии, че иска да отпразнува своя 50-и рожден ден в Неапол с футболен мач със съотборниците си от тима на Наполи. Марадона почти еднолично изведе неаполитанците до единствените им две титли в Италия, както и Купата на УЕФА.

„В живота си имам всичко- семейство, добра кариера и сега не искам нищо повече. Искам само да се върна в Неапол при хората и града, които никога няма да забравя", заяви Марадона, цитиран от „Газета дело спорт".

„Има нещо, които остават у теб завинаги. С Наполи спечелих две титли на Италия, както и Купата на УЕФА, Купа на Италия и Суперкупа на Италия. Отборът обаче бе важен и за доброто ми представяне с Аржентина на Мондиал 1986 в Мексико, когато станахме световни шампиони", признава още Марадона.

„Тогава играх добре, защото бях щастлив в Неапол и това оказа влияние на играта ми. Прекарах най-щастливите години тук и все още имам много приятели", завърши Диего Марадона.

Според медията, Марадона се е свързал с ръководстово на отбора в опит да организира приятелски мач на 30-и октомври, в които да участва заедно със съотборниците си от годините в Наполи. Очаква се президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис да обяви, дали това ще стане факт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация