Блан заповяда на \"петлите\" да пеят на \"Марсилезата\"

10:58
Блан заповяда на \"петлите\" да пеят на \"Марсилезата\"
Новият наставник на Франция Лоран Блан е дал текста на националния химн на всички играчи на "петлите", за да могат те да пеят "Марсилезата" още преди началото на първата евроквалификацията срещу Беларус.

Много френски фенове почувстваха, че "петлите" са накърнили репутацията на страната, след като отказаха да тренират по време на Мондиала в подкрепа на изгонения нападател Никола Анелка. Обикновено само няколко френски играчи пеят националния химн преди мача, а Блан иска това да се промени и да стане традиция.

"Това е много деликатен проблем и лично аз подтикнах играчите да пеят \'Марсилезата\' утре", заяви Блан. "Те перфектно знаят какво мисля. Дадох им текста, за да могат да пеят химна утре. Всеки е свободен да прави каквото си иска, но когато знаеш \'Марсилезата\', трябва да я пееш", продължи французинът.

Френските футболисти бяха обявени за груби и егоцентрични деца след бойкота в ЮАР, а спортната министърка Розелин Башело ги нарече "лидери на гангстерска банда".

Сега Блан ги кара да правят прости неща като това да събират празните си бутилки от минерална вода в края на всяка тренировка - нещо, което се правеше рядко по времето на Реймон Доменек.

"Имаме още много работа пред нас. Всъщност, когато си треньор, можеш да помолиш играчите си да се държат по начин, който ще ги вдъхновява за всекидневния им живот", завърши бившият френски защитник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация