Карлош Кейруш бе наказан официално за шест месеца

17:21
Карлош Кейруш бе наказан официално за шест месеца
Националният селекционер на Португалия Карлош Кейруш бе наказан за шест месеца от португалските анти-допингови власти, след като обиди служители на централата.

Новината за наказанието на Кейруш започна да се появява в португалските медии още в понеделник, като Кейруш заяви, че ще обжалва своето наказание пред Спортния Арбитражен съд в Лозана. Бившият асистент на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед вече изтърпява едномесечно наказание, наложено от страна на Португалската федерация, след като си позволи да обиди служители на анти-допинговите власти, които се появиха на лагера на тима преди старта на Мондиал 2010.

В изявление от Португалската анти-допингова агенция обявяват, че са "били възпрепятствани да съберат проби от играчите" като резултат от "враждебната среда по време на проверката". Кейруш освен това е обвинен, че е контузил президента на Португалската анти-допингова агенция Луиш Хорта.

57-годишният специалист ще пропусне първите две евроквалификации на Португалия, които са в петък и другия вторник, както и още две квалификации на отбора през октомври. Кейруш освен това ще бъде атакуван и на друг фронт, след като обвини вицепрезидента на Португалската футболна федерация Амандио де Карвальо, че е търсил начин да го изгони. Кейруш пое тима през юли 2008 година и има договор с португалската федерация до 2012 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация