Руският футболен съюз отрича расизма по руските стадиони

11:05
Руският футболен съюз отрича расизма по руските стадиони
Организационният комитет за домакинството на Мондиал 2018 в Русия се опита да защити страната по повод критиките за расизъм във футбола.

Алексей Сорокин отрече руският футбол да има проблеми с фенове расисти, независимо противоположните факти. Привържениците на Локомотив Москва празнуваха заминаването на Питър Одемвинги като издигнаха плакат с надпис "Благодарим, Уест Бром". Локомотив избегна санкция, но Сорокин заяви пред "BBC":

"Според руския футболен съюз няма расистки демонстрации във футбола в страната."

На среща на дисциплинарната комисия на 25 август, се реши Локомотив да не бъде наказан и Сорокин, който е и генерален директор на руския футболен съюз, заяви, че плаката с банан не е "расистки".

"Знам, че този банер е създаден за определен играч и е за да изрази недоволството към неговата игра в последните мачове. Феновете не бяха доволни от факта, че той играе по-добре за Нигерия, отколкото за клуба. Затова показаха задоволство, че той напусна клуба. И в това няма нищо расистко. Ако има друг играч - от Русия, Дания, Норвегия или Япония, например, реакцията ще бъде същата. В Русия да "получиш банан" означава, че си се провалил. Уелинтън и Вагнер Лъв са обичани от феновете. Така, че какъв е проблемът? Преди около пет години руския национален отбор беше освиркван по същия начин и получаваше такива плакати. Това е право на свободно изразяване. Руският футболен съюз категорично не приема това като демонстрации на расизъм и ще се въздържи от предприемане на груби мерки", допълни Сорокин.

ФИФА ще реши кой ще е домакин на световното първенство по футбол през 2018 и 2022 година на официална среща в Цюрих на 2 декември. Конкуренти на Русия са Англия, САЩ и обединените кандидатури на Белгия и Холандия, и Испания и Португалия. Австралия, Япония, Южна Корея и Катар се борят за световните финали само през 2022 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ManUtdTillidie
02.09.2010 13:17

*lol* *lol* *joking* Може да са чужденци но това и те няма да го повярват!