Официално: УЕФА забрани вувузелите

12:10
Официално: УЕФА забрани вувузелите
УЕФА реши, че вувузелата - африканския тромпет, който изгря на Мондиала в Южна Африка, няма да се внася на стадионите на всички мачове под егидата на УЕФА.

Управляващото тяло на европейския футбол информира всичките 53 европейски асоциации, че за да се запази европейската култура и традиция, вувузелите се забраняват, тъй като звука им би променил атмосферата.

Световното първенство в ЮАР се характеризира от звука на вувузелите и перманентното им използване на трибуните.

Вувузелите се свързаха с африканските традиции и фолклор, и бяха знака на Мондиала, но според УЕФА използването на инструмента в Европа би било нетипично и неоценено. Според футболната централа използването на вувузели ще прекъсне връзката между играчи и запалянковци в Европа, тъй като тук футболните традиции са други и се характеризират с пеене и скандиране, и вувузелата тотално ще промени атмосферата по трибуните.

За да се избегне негативния ефект на стадионите, където се провеждат турнирите на УЕФА и за да се запази културата, и традицията на футбола в Европа - пеене и скандиране - УЕФА реши, че вувузелите няма да бъдат позволени на стадионите, където се играят европейски мачове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация