Наставникът на Порто уредил Тиеро за ЦСКА

11:24
Наставникът на Порто уредил Тиеро за ЦСКА
Любопитно, но факт. Наставникът на Порто Андре Вияш Боаш, който е съперник на ЦСКА в групите на Лига Европа, е довел халфа Уилям Тиеро при "червените", твърди "Тема Спорт". Привличането на ганаеца има доста интересна предистория, за която малцина подозират.

Спортно-техническият директор на "армейците" Емил Костадинов набелязва африканеца като играч на Академика Коимбра, който през миналия сезон бе воден именно от Вияш Боаш. Оказва се, че треньорът на "драконите" е в добри приятелски отношения с Коща, като шефът на ЦСКА е искал да чуе последна преценка за Тиеро именно от португалския специалист, който по това време вече бе напуснал Академика. Той се изказва много ласкаво за него и така ганаецът се озовава при "червените". Едва ли наставникът на португалския гранд е подозирал, че само няколко месеца по-късно ще има нова среща с екзекутора на "петлите" и с ЦСКА, на който очевидно е направил добър подарък.

По-любопитното е откъде и откога датират близките отношения между Емил Костадинов и Андре Вияш Боаш. Оказва се, че връзката между двамата е… Жозе Моуриньо. Когато Коща играе за Порто, Специалния е помощник-треньор на легендата Боби Робсън. Оттогава бронзовият медалист от САЩ\'94 е добър познат с наставника на Реал (Мадрид), с когото поддържа връзка и до днес. През есента на 2006 година, когато Челси идва да играе с Левски в групите на Шампионската лига, Моуриньо, който тогава води тима от Лондон, гостува в дома на Костадинов заедно с помощника си Андре Вияш Боаш. Познанството между Коща и Боаш е малко преди двубоя със "сините", когато той идва пак у нас, за да разузнава съперника. Така няколко години по-късно пътищата на Костадинов и настоящия треньор на Порто отново се пресичат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

svetla_vn
01.09.2010 14:30

Откъде накъде Костадинов е наречен Коща? При толкова португалски имена в статията,само това липсваше...