Гонзо и Батков залостили портите на \"Герена\" за Ричард Еромоигбе

09:47
Гонзо и Батков залостили портите на \"Герена\" за Ричард Еромоигбе
Спортният директор на Левски Георги Иванов е имал възможността да привлече на "Герена" бившия халф на тима Ричард Еромоигбе, разбра "Тема Спорт".

Нигериецът изявил желание да се върне в състава, като по този повод е разговарял с хора от щаба на "сините", а също така и с президента на клуба Тодор Батков. Ричард искал отново да носи фланелка на Левски, най-вече за да участва с отбора в евротурнирите. Според източници близки до клуба обаче, Ричард бил пожарен вариант за ръководството предвид възможността на "Герена" да акостират холандците Сержиньо Грийн и Андвеле Слори.

Известно е, че Еромоигбе бе сред най-добрите футболисти на Левски от ерата на Станимир Стоилов и Наско Сираков. Нигериецът бе твърд титуляр в халфовата линия заедно с Даниел Боримиров, а впоследствие се превърнаха в най-силната двойка вътрешни полузащитници в родната "А" група.

Ричард бе продаден през януари 2008 година на руския Химки за 2 милиона долара. В крайна сметка обаче този трансфер се оказа неуспешен за футболиста, който в момента защитава цветове на нигерийския Уари Уориърс. Футболистът дори бил готов да играе на "Герена" срещу по-малка месечна заплата от предишния си престой в клуба, само и само да е в Европа.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sasho12
02.09.2010 12:03

Това не може да е истина!Абсурдно е Гонзо да се откаже от Ричи!Това е най-добрият чужденец играл в Левски,направо най-добрият опорен халф,който сме имали в пооследните 10години!