Без наказание за Ливърпул по случая \"Майкъл Шийлдс\"

17:19
Без наказание за Ливърпул по случая \"Майкъл Шийлдс\"
Английската футболна асоциация в специално изявление съобщи, че няма да наказва отбора на Ливърпул заради подкрепата на Майкъл Шийлдс в срещата с Уест Хям на стадион "Анфийлд".

"Ние разговаряхме с футболен клуб Ливърпул по този въпрос. Разбираме, че случая "Майкъл Шийлдс" е много деликатна и емоционална тема, която получава съчувствието на много футболисти и фенове на тима. След като чухме обяснението на клуба, ние решихме да не предприемаме формални действия. Освен това, ние сме доволни, че от Ливърпул разбраха нашето послание, че футболните срещи не бива и не трябва да бъдат използвани за трибуна за отправянето на политически послания", гласи изявлението.

"Мърсисайци" направиха акция по време на домакинския си мач срещу Уест Хям като подкрепа за осъдения в България свой запалянко Майкъл Шийлдс. Трибуната "Коп" на стадион "Анфийлд" оформи мозайка с надпис "Освободете Майкъл", а играчите на тима, включително Стивън Джерард, Джейми Карагър и Шаби Алонсо, бяха облечени по време на загрявката преди мача с тениски, на които имаше същия надпис.

През май 2005 година Шийлдс, който тогава бе на 19 години, пристигна в България след финала на Шампионската лига в Истанбул между отборите на Ливърпул и Милан. В пиянско изстъпление на Златни пясъци, той влезе в стълкновение с българския барман Мартин Георгиев и го удари с камък по главата, нанасяйки му сериозни травми. Англичанинът бе осъден в България първо на 15, а после на 10 години затвор, след обжалването. През септември 2006 г. той бе преместен да изтърпява наказанието си във Великобритания. След като Шийлдс мина детектор на лъжата, започна мощна кампания за неговото освобождаване, въпреки че това няма как да стане без съгласието на българската страна.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

captain123
04.12.2008 09:58

Снимката е много показателна. Имам чувството, че от нея гледа някакъв невменяем. Само за снимка трябва да му дадат доживотна присъда без право на обжалване.

supervanio
04.12.2008 08:14

Отдавна съм привърженик на Ливърпул, но откакто застанаха така зад това лумпенче Майкъл Шийлдс преразгледах позициите си. Те водят агитационна политика за някого, който осъзнават, че е виновен, че е зачернил едно младо семейство. Същият олигофрен в Англия щеше да лежи анонимно с години, докато му дадат право да се върне в обществото.
Обаче нали е в България, давай да го помилваме. Англичаните винаги са ни смятали за втора ръка хора.
Ливърпул си заминава от листа ми с любими отбори.

dracula_88
03.12.2008 19:26

Да скандират каквото си искат! Предполагам, че и други отбори биха подкрепили свой сънародник в същата позиция. Не е важно какво мислят дузина шефове или трибуна фенове, а какво казва закона! Вярвам, че въпросният човек ще излежи присъдата си! Да му е за урок и на него, и на всички, които искат да минат по този път!

BoinaSlava
03.12.2008 18:59

Аз съм голям фен на Ливърпул, но този Майкъл Ший;дс трябва да седи зад решетките доживотно, защото прецака едно младо семейство. И като голям националист той трябва да си получи заслуженото.

eagle5
03.12.2008 18:48

какви са тия глупости,та той се опита да убие човек,и промени живота му завинаги.Ливърпул да се засрамят и дори да не споменават името на този БОКЛУК.

Shev4enko_
03.12.2008 18:46

после ми говорете че не сме "задния двор" на Европа...

Pennage
03.12.2008 18:35

Ливърпул този път много се оляха с тая изцепка>>те задова си изтърваха и мача.Всичко се връща.Да се надяваме да има справедливост

RZ
03.12.2008 18:11

Англичаните май не ни броят за хора

leketoo
03.12.2008 17:52

Ливърпулцитеееееее! Нормални ли сте ве? Ква свобода за този измекяр? Да ви пикам на "КОПА", тъпаци! Как не ви е срам да искате свобода за някакво пияно мекере, което има опит за убийство? Кво са се накичили с тези фланелки за освобождаване? Нали ходите по някакви домове за сираци да трупате имидж и имитирате благотворителност, какво ще кажете на родителите и децата на Мартин? Баси малоумниците

svetlio_vn
03.12.2008 17:50

Всеки човек е отговорен за постъпките си - това , че е фен на Ливърпул или на който и да е друг тим , не го прави по-малко виновен .

MainEvent
03.12.2008 17:46

Никаква милост за този английски некадърник

Kantona
03.12.2008 17:31

ДА си стой в затвора това говедо! Да си осмисли живота и грешките. Защото за малко да убие един човек и да остави едно дете без баща, заради пиянските си изцепки!
А футболистите и феновете не е лошо да се позапознаят със случая преди да подемат каквито и да е кампании. Защото не съм сигурен, че ако някой беше праснал примерно Джерард в главата с камък трибуните щяха да искат да се освободи - по скоро биха го обесили. Но нали става въпрос за некви си там от България - пуснете го момчето, той е невинен нали!!!