Мъри: Не искам да се надлъгвам с Англия, ще играем красив футбол

18:11
Мъри: Не искам да се надлъгвам с Англия, ще играем красив футбол
Националният селекционер Станимир Стоилов заяви, че няма намерение да кара своите възпитаници да се затварят в своята половина по време на мача с Англия в събота.

Специалистът обяви, че е ще изисква от "лъвовете" да играят красив футбол и да реализират положенията, които се отворят пред тях:

„Започва един нов цикъл, в който отборът трябва да направи всичко възможно, за да може да се озовем директно класирани за Евро 2012 или на бараж. Това са поставените ни цели. Всичко зависи само от нас. Трябва да печелим точки във всеки един мач. Докато се готвихме имахме и проблеми, защото определени играчи напуснаха националния отбор, а други имаха травми. Успяхме да глобим един млад отбор, но разбира се, разчитаме и на опитните”, сподели Стоилов.

„Преди началото на квалификациите се надявам да има разбиране, защото отборът се нуждае от подкрепа, без значение какъв е конкретният резултат или какъв е мачът. Надявам се привържениците да посещават мачовете ни. Нашият отбор има нужда от подкрепа, защото ако тимът спечели, цяла България ще се радва, а ако не се класираме, отговорността носи треньорът, затова не трябва да има напрежение. Ако има негативен резултат, не трябва да се получава излишно напрежение, а просто в следващия мач отборът трябва да бъде подкрепен”, добави селекционерът.

„Не искам да се превръщаме в боксова круша на Уембли, защото Англия е изключително силна, когато накара съперника да се отбранява постоянно. Тогава става страшно за отборите срещу тях. Ще играем футбол, който да радва българския запалянко. Всички, които ме познават знаят, че не съм привърженик на надлъгването във футбола. За двубоя на Уембли ще работим върху две наши слабости, да не допускаме голове при почти никакви положения и да реализираме създадените от нас. В Лондон ще наблегнем на агресията и смелостта в играта”, каза на пресконференцията Станимир Стоилов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gopencet0
30.08.2010 22:40

Оо мача нали е на 3ти в Петьк а горе пише: по време на мача с Англия в сьбота *wonder*

RosickyBoy
30.08.2010 21:17

Ние гледаме да не паднем с повече от 2, той ми иска красив футбол *lol* .. можем да се борим за равен .. напълно реално е *smile* те са без Тери, Фърдинанд, Дефо, Лампард .. Руни навярно ще е резерва *thumb_up*

teritoo96
30.08.2010 18:20

Еми глобили сме всички млади играчи да не играят в национала *lol*

ManUtdTillidie
30.08.2010 18:16

Успяхме да глобим един млад отбор, но разбира се, разчитаме и на опитните”, сподели Стоилов. Това нещо ми убягва може ли да ми обясните ?!