Статистиката показва: Досега Видима няма дори и точка срещу Левски в \"А\" група

13:14
Статистиката показва: Досега Видима няма дори и точка срещу Левски в \"А\" група
Видима-Раковски и Левски се изправят един срещу друг за седми път в "А" група,а досега "сините" има стопроцентова успеваемост - шест победи при голова разлика 17:2.

Допреди началото на сезона единствено Локомотив Пловдив имаше подобна серия срещу Видима-Раковски - шест пълни успеха от шест мача, но на старта двата тима си разделиха по точка след равенство 1:1. В предишното си гостуване в Севлиево - на 20 октомври 2007 г., столичани спечелиха с 3:1 с два гола на Седрик Бардон и един на Дарко Тасевски. От игралите тогава футболисти, в състава на домакините е останал единствено Георги Стойчев, докато за сините това са Георги Петков, Шакиб Бензукан, Дарко Тасевски и Христо Йовов. В трите сезона, в които Видима-Раковски игра в елита до момента, Левски неизменно завършваше втори в крайното класиране.

ФОРМА


Видима-Раковски

1. Отборът на Димитър Тодоров завърши наравно в предишните си две домакинства - 1:1 срещу Локомотив Пловдив и 2:2 срещу ЦСКА, като и в двата случая трябваше да наваксва пасив, но го направи успешно. Последният отбор, спечелил в Севлиево, бе Академик София - 3:1 на 3 април.

2. Тимът неизменно допуска поне по гол в досегашните си четири двубоя. Суха мрежа не са регистрирали още Литекс, Берое и Миньор.

3. Видима-Раковски е между най-коректните отбори в елита с 51 извършени нарушения. По-малко имат само Локомотив Пловдив, Миньор и Сливен.

4. Футболистите от Севлиево най-рядко изпадат в положение на засада - едва пет до момента. За сравнение - тези на ЦСКА са останали 16 пъти зад отбраната на съперниците.

5. Петима различни състезатели вкараха петте гола за Видима-Раковски. Повече футболисти са се разписвали единствено за Литекс (седем). За Левски гол в А група имат трима играчи.

Левски


1. В предишното си гостуване отборът на Ясен Петров падна с 1:2 от Черноморец. Това бе и първа загуба за тима от 24 март насам - 0:2 срещу Локомотив София.

2. През миналия сезон Левски взе 15 точки от 18 възможни срещу новаците - по две победи срещу Монтана и Спортист и успех и загуба срещу Берое, при голова разлика 16:5.

3. Левски има втората най-силна атака в елита с осем реализирани гола - един по-малко от Локомотив София. Шест от тях са дошли в последния четвърт час на първото и второто полувреме. Сините са се разписали във всеки един от последните си 12 мача в А група и са отборът с най-дълга подобна серия в елита.

4. Отборът на Ясен Петров е номер едно по отправени удари към вратата на съперниците 23 точни и 31 неточни. Цифрите на Видима-Раковски са 15 точни и 16 неточни.

5. Ясен Петров е използвам най-много футболисти в досегашните четири кръга - 25. Димитър Тодоров е разчитал на 19 състезатели.

ФАКТИ ЗА ИГРАЧИТЕ


Видима-Раковски


1. Здравко Станков играе за девети клуб в А група в последните 13 сезона. Нито един друг футболист в елита не може да се похвали с подобно постижение.

2. Ако се появи на терена Георги Стойчев ще изиграе 80-я си мач в А група - всичките за Видима-Раковски. Халфът има и седем гола.

3. Пламен Илиев е втори по брой спасени удари. Той е извадил 18 шута в рамките на вратата си - с един по-малко от Йордан Господинов от Калиакра.

4. Георги Стойчев и Пламен Иванов не са изпуснали и минута до момента. Във всички срещи са играли още Ангел Русев, Анатоли Тодоров, Здравко Станков, Траян Траянов, Васил Велев и Владимир Владимиров.

Левски


1. Христо Йовов е най-резултатният действащ футболист в А група със своите 108 гола. Той бе и номер едно в Левски през миналия сезон с 11 попадения.

2. Гарра Дембеле е водещият голмайстор на А група през това първенство. Той има четири попадения, за които се нуждаеше от осем удара - пет точни и три неточни. Той е номер едно и по извършени нарушения с 11 досега.

3. Следващият мач за Шакиб Бензукан и Божидар Митрев ще бъде под номер 40 за тях с екипа на Левски във всички турнири.

4. Йордан Милиев е единственият футболист на сините, който още не е изпуснал и минута от мачовете им този сезон. Във всички срещи са играли още Жоазиньо и Даниел Младенов.

Съдията
Александър Костадинов


*Миналия сезон ръководи 13 мача и показа 75 жълти и 3 червени картони. През този има само един мач в елита - Славия - Калиакра (0:1)

*От въпросните 13 срещи три бяха на Левски - победата с 3:0 над Черно море и загубите с 0:1 от Сливен и Черноморец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация