Бранеков се закани да спре Гара

12:27
Бранеков се закани да спре Гара
Александър Бранеков бе освободен от ЦСКА 6 началото на сезона, но червените може би вече съжаляват, след като техният юноша бе в основата на равенството (2:2) на Видима-Раковски с армейците в третия кръг. Сега на централния защитник му предстои да се сблъска с хита на сезона - нападателя на Левски Гара Дембеле. Ако Бранеков се справи със звездата на сините. Видима може и да стигне до добър резултат. Свързахме се с Бранеков и той се съгласи да говори за предстоящия двубой с Левски. Ето какво заяви той:


Сашо, можете ли да изненадате Левски?


- Разбира се, ако не е така, защо да излизаме на терена. Имаме сили да ги изненадаме. Защо пък да не ги победим. Изпуснахме ЦСКА в Севлиево, сега може пък да спечелим срещу Левски.

-Звучиш доста сигурен.

- Няма от какво да се страхуваме. Левски е добър отбор, но все пак мачът е в Севлиево, а като домакини играем доста добре. Срещу ЦСКА се представихме много силно. Доста хора ни бяха отписали преди мача. После обаче се видя, че разлика в класите не личеше много. Останахме с човек по-малко на терена, но въпреки това имахме положения в края, които можеха да ни донесат трите точки. Оставихме приятни впечатления с играта си.

-Да, но моментната форма на Левски е доста по добра от тази на ЦСКА. Поне това личи от представянето на двата тима.

- Това няма никакво значение в случая. Левски показа вече някои слаби игри в шампионата. Не бяха на ниво с Черноморец и Каликра. А и със сигурност техните футболисти няма да са толкова свежи след тежкия мач с АИК. Не искам да ме разбирате погрешно, Левски е фаворит в срещата, но дори самият Георги Иванов-Гонзо каза, че мотивацията за мачовете им от родното първенство е много по-различна, отколкото тази за евротурнирите. Може да ни подценят и да си изпатят.

-Как смяташ да опазиш Гара Дембеле? Досега французинът няма спиране.

- Не ме е страх от нито един футболист на Левски. Гара Дембеле тръгна много добре и не спира да бележи, но се видя, че може да бъде спрян, стига да знаеш как. Безспорно е качествен футболист, но има своите слабости.

-Кои са те според теб? Как ще го обезвредиш?

- Това ще се види на терена. Не съм от хората, които се канят предварително. Нека си свърша работата, пък след мача питайте каквото искате.

-Как ще играете срещу Левски, по-дефанзивно или по атакуващо?


- Това трябва да питате треньора» той си знае работата. При всички положения знаем как да изненадаме Левски, остава само да го покажем и на терена.

-Новаци сте в групата, но тръгнахте силно в първенството. На какво се дължи това?

- Колективът е добър, с момчетата се разбираме и няма скандали помежду ни, което е много важно. За да имаш резултати, е нужна добра атмосфера за работа, за да можеш да мислиш само за футбол. За съжаление в много отбори това липсва. Ние сме скромен тим, поради което в дадени моменти ни е лесно. Ето например мача с ЦСКА. При тях напрежението беше огромно, при нас преди мача всичко бе спокойно. Лично аз бях убеден, че няма да загубим двубоя, защото психически бяхме по-освободени. При ЦСКА обаче не беше така и видяхте, че дори и с човек по-малко можехме да бием. Дано направим това срещу Левски.

-Да поговорим малко за ЦСКА...


- Нямам какво да казвам. Каквото имах, го казах. В момента ме интересуват само изявите ми с екипа на Видима. В ЦСКА си има началници, те да си се оправят. Когато бях в клуба, съм правил каквото мога, накрая обаче аз бях един от играчите, които излязоха виновни за състоянието на отбора.

-Явно доста си обиден на хората в ЦСКА.


- Всеки на моето място щеше да реагира по същия начин. В крайна сметка е нелепо да те обвиняват за нещо, за което не си виновен.

-Какво е това нещо?

- Не искам да говоря повече по темата.

-Защо в ЦСКА никога не разчитат на юношите?

- Не знам, а това е доста странно. Защото просто винаги има хора, които са пред останалите в някои отношения.

-Какво имаш предвид с това?

- Сами може да си го изтълкувате. Казвам само, че нещата в ЦСКА невинаги са такива, за каквито се представят. Спирам дотук и повече няма да ги коментирам.

-Да се върнем на мача с Левски. Кои са основните козове на отбора и кой ти прави най-голямо впечатление от началото на сезона?

- Новите определено са добри футболисти. Поне това личи от показаното в първите мачове. Гара Дембеле е класен реализатор, футболист, който може да играе на много високо ниво. Вече го показа и в Лига Европа. Като цяло Левски изглежда добре, особено след трагичния сезон миналата година. Твърде рано е обаче да се каже дали този отбор ще стане шампион. Черноморец също върви добре засега, но са изминали прекалено малко кръгове. В края на полусезона вече ще се очертаят фаворитите за титлата. Дотогава има още много вода да изтече. Могат да настъпят и обрати.

-Прогнозата ти за мача с Левски.


- Искам да победим, но и равенството също ще е успех за нас.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация