3-ма национали в руски скандал с уреден мач

11:30
3-ма национали в руски скандал с уреден мач
Изпратен от Руския футболен съюз комисар ще присъства утре на стадиона в Перм и ще дебне дали мачът Амкар - ФК Ростов не е уговорен. Скандалът с предизвестения край на двубоя между отборите, в които има общо 5-има българи, бе раздухан вчера от медиите в най-голямата по територия страна в света.

За Амкар ритат националите Георги Пеев и Захари Сираков. Там изкарват заплатата си още ветеранът Мартин Кушев и помощник-треньорът Алекси Желязков. В Ростов под наем от Металург Донецк пък преди две седмици пристигна друг играч на държавния тим - Чавдар Янков.

Сигналът за съмнение в уреждането на изхода на срещата до ръководството на Висшата лига е подаден от Националната асоциация на букмейкърите в Русия. В него се съобщава за рязко занижаване на кофециентите за победа на Амкар. В някои заложни къщи мачът дори бил изваден от предстоящия тираж.

Вестник "Спорт-експрес" е взел информация информация от форума на сайта futbol-russia.ru. Регистриран в него потребител, който според електронния статус трябва да е администратор на сайта, твърди, че двубоят е уговорен за победа на “Амкар”, тъй като “Ростов” имал да си връща вересия за равенство от миналия сезон. Той съветва да се залага на живо по време на мача и анонсира, че ако разбере точния резултат, веднага ще го извести.

Коефициентът за успех на Амкар наистина е нисък при доста букмейкъри. От двата клуба, естествено, категорично опровергаха съмненията в уговорка вчера. От ръководството на Висшата лига обявиха, че сигнал от асоциацията на букмейкърите не е достатъчно основание за обвинения към отборите. Въпреки това от футболния съюз са длъжни да пратят комисар.

Днес ще стане ясно дали възстановяващият се след операция Пеев ще играе срещу Ростов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация