Чистка в Литекс при провал срещу Дебрецен

14:07
Чистка в Литекс при провал срещу Дебрецен
Сериозна чистка ще има в Литекс при отпадане от Лига Европа. На "оранжевите" им предстои реванш срещу унгарския Дебрецен, но имат да заличават пасив от два гола.

Почетният президент на тима Гриша Ганчев е изключително разочарован, след като тимът му не успя да се класира за групите на Шампионската лига. Бизнесменът се надяваше на милионните приходи от евротурнирите, за да компенсира вложенията си реконструкцията на Градския стадион в Ловеч.

Ръководството на Литекс почти сигурно ще върне румънеца Флорин Брату на бившия му тим Динамо Букурещ, ако "оранжевите" отпаднат от Дебрецен утре. Според "Тема спорт" нападателят в момента играе под наем в тима от Ловеч, но до момента не оправдава доверието.

Затова най-вероятно спортно-техническият щаб няма да се възползва от опцията за удължаване на договора му за още две години и Литекс ще си спести доста пари от заплатата му.

Брату обаче няма да е единственият футболист, който ще си тръгне от Ловеч при отпадане от Лига Европа. Шампионите ще опитат да продадат почти всичките си чужденци като на първо място в списъка за гонене са Вилфред Нифлор, Том и Александър Барт.

Много вероятно е да бъдат продадени и защитниците Пламен Николов и Михаил Венков.

При провал начело на тима ще остане тандемът Петко Петков - Ферарио Спасов и няма да бъде търсен чужденец. Двамата ще имат задачата да изградят нов отбор, съставен от футболисти от школата на тима.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

venigani
26.08.2010 14:54

Улаля- идва за тренер едномъдия бездарник *lol*

Kalinho
26.08.2010 14:51

Е от чужденците ме съмнявам да махнат Том и Барт, иначе Нифлор е кръгла нула