Освободиха Пламен Марков от националния отбор

18:52
Освободиха Пламен Марков от националния отбор
Изпълкомът на Българския футболен съюз взе решението да освободи Пламен Марков от поста национален селекционер на България.

На днешното заседание на Изпълкома футболните шефове единодушно решиха да освободят Марков от поста национален селекционер на България.

Причината са лошите резултати от началото на световните квалификации и разгромната загуба в контролната среща със Сърбия с 1:6. Все още не е ясно кой ще наследи Марков на горещия пост. Интересното в случая бе, че разглеждането на случая с бившия национален селекционер не бе като отделна точка в днешната програма на Изпълкома, а в точка "Разни". Друго важно решение от днешното заседание на ръководния орган на българския футбол е, че конгреса на БФС ще се проведе на 30 януари.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AviMC
04.12.2008 18:17

Цитат: leketoo :Хасковският специалист Мъри, просто не го виждам ако дойде. ЦСКА-рите няма да си завържат обувките и само ще се разхождат по терена не чакайте скоро национален отбор

Ами в такъв случай щом цска-арите не са патриоти-марш тези мърши навън!Аз и не се учудвам,че цска-рите се мотат и разхождат екипа на България.
Мъри няма да е треньор на националите,най-вероятно ще е чужденец.Ако назначат българин-ще има бунт и ексцесии?
Sofia West Side Respect

seloto
03.12.2008 18:10

Емии.. така ее.. катоо неможее да направи селекцияя.. зема ми Велизар Димитровв дето сам са спава в топката..

ohluv
03.12.2008 11:45

Пълни глупости правят докато нашите норочени футболистчета изключвам Мартин Петров не си променят нагласата към национала ако ще и Липи да ни докарат пак ще се молим да не паднем от Грузия и такива смещни отбори !!!

captain123
03.12.2008 11:13

Каквото и да си говорим БФС- то пак ще си направи тяхната игричка. Ако назначат чужденец поне по- малко ще го псуваме, пък и на него няма чак толкова да му пука. Обаче ако е нашенец- жална му майка.

TOPUZAKOV
03.12.2008 09:01

правилно или не това вече е факт.Само да кажа че да уволниш трениор след 4-5 мача както направи Батков с Вили Вуцов ....... не е редно

venticy
03.12.2008 04:21

Според мен тези дето са гласували и тях трябва да ги сменят всичките до един . А Пламен Марков се е доказал отдавна че го бива за тренъор .За пореден път БФС доказва че там трябва да се направи промяната...

kr0sR
03.12.2008 00:37

На България им трябва чуждестранен треньор и нищо друго !!!

mauro
03.12.2008 00:12

Който и да дойде все същото ще е.В този отбор има много прехвалени звезди, който лежат на стара слава.Просто в България футбол няма.И как да има национален отбор.Със светлинни години сме от другите държави

leketoo
03.12.2008 00:04

Не чакайте скоро национален отборИ аз да драсна нещо! Пламен е като женски полов орган и логично си замина. Трудно си представям, как вика на Бербата да гони някой противников играч. Ама кухото БФС "синьо" по признание, как така уволнява и няма вариант за наставник. Кво ше чакаме ся? Ако няма вариант, което се съмнявам, защо се гони Пламен? Който и да дойде, ако ще и Дядо Мраз да е (сър Алекс), при положение, че не бием Ейре трябва и него да гоним. Хасковският специалист Мъри, просто не го виждам ако дойде. ЦСКА-рите няма да си завържат обувките и само ще се разхождат по терена не чакайте скоро национален отбор

hevia
02.12.2008 23:51

Който и да дойде на негово място с тези нашите звезди и примадони няма да се оправи

tamplier
02.12.2008 23:48

Докато има менаджерски интереси и национали,които с полувин уста да сричат химна и с празен поглед вперен в трибагреника ще има още много ужаси и бездушни игри.Или пък трябва да треперим да не би Бербатов да се обиди по поръчка и да иска да напуска.Националната фланелка е светиня и не може някакви лиглювци без капка патриотизъм да я носят.

tamplier
02.12.2008 23:38

Не ви прави чест да хулите Пламен Марков.Човекът нарече нещата с истинските им имена.

bat_stambo
02.12.2008 23:30

Който и да дойде с нашите прехвалени звезди ще му е много трудно

aleks_69
02.12.2008 22:57

проблема не е само в треньора,първо самите игачи трябва да заиграят не само за па пари а и за едната чест че са БЪЛГАРИ .

AviMC
02.12.2008 22:37

По-добре късно...
До края на седмицата трябва да се намери не просто треньор ,а ръководител на националите.Не очаквайте Стоицата или Тройчо да се върнат,те достатъчно се наакаха...Който обаче и да назначат,трябва да води отбора ни минимум 2г.Ако през 5 мача ще сменят трньорите,пио-добре "манекените" ни да ги оставят на самоинициатива.Така няма да има сърдити!

ivailopr
02.12.2008 22:13

ИЛЮЗИЯТА-Българския национален отбор на световно първенство,достойно представяне на отбора и радост за този изстрадал народ във всяко едно отношение!
ИЛЮЗИЯТА- Националите да използват отбора като трамплин към големите отбори и да се доближим до великите и да усетим какво е да си горд с отбора (нещо,което не сме изпитвали от '94-та)
ИСТИНАТА-Разбит отбор,посрамен народ,смешни отбори едвам прохождащи в международни мачове си пишат историята срещу нас,оронваме и малкото,което ни остана от ЗЛАТНИТЕ МОМЧЕТА!
ИСТИНАТА-Сменяме трениор,след трениор с някаква надежда,а те са от некадърен,по-некадърен!Ходим по стадионите да гледаме как любимите ни отбори продават мачове,защото момчетата играят месеци наред без пари или съдиите приемат подкупи и унищожават футбола!Е от всичко това всички се отвратихме,но няма край,няма и да има докато футбола е воден от подобни личности!
ГЛЕДАЙТЕ БГ ФУТБОЛ -MADE BY BOBI MIHAILOV!!!

Grizlito
02.12.2008 22:13

Това е може би едно от правилните решения на сегашното ръководство на БФС.Ако покажат същата твърдост в ,което много съмнявам ,и всемат чуждестранен селекционер да ръководи национални ни отбор си мисля ,че можем да повярваме ,че можем да постигнем нещо по-голямо : )))

naa_alex
02.12.2008 22:01

И сега, след като у нас няма как да се намери треньор трябва да търсим от вън.И тук идва въпроса кой ще е този абдал, който ще поеме отбор загубил всякакви шансове за класиране. На въпросният треньор от чужбина, си мисля аз, ще му е пределно ясно, че година, година и половина ще му е максималният срок на договора. И въпреки това, дори да излъжем някой той или ще бъде претопен до нивото нашата посредственост или ще си обере крушите бързо, много бързо. Ярък пример, Луиджи Симони. Дойде, Видя, Глътна си граматиката и си отиде.
Е.. си мамата. Дано да греша.

naa_alex
02.12.2008 21:59

Искрено се надявам, че това което ще кажа по-долу е напълно грешно.
В нашата мила татковина няма треньор, който да направи от разпасана ни команда отбор. Ако се замислите ще видите, че в България 10 посредствени треньори се менкат в 10 посредствени клуба, а и дори да се появи някой не съвсесем посредствен (треньорстава въпрос) то родната действителност доста бързо го приравнява на нивото на останалите. Премери колкото иската, Херо, Малкият Вуц, Тройчо, Любко Петрович-европейският клубен шампион и той, защото тъкмо беше почнал да прави нещо хубаво в левски и го махнаха за да разбутат направеното и да го върнат след 12 месеца, само за да се доизгаврят.

juve_83
02.12.2008 21:46

LATINO_M

Ами честно казано дори и такова жалко отборче не заслужава да води Никой отбор не заслужава такъв некадърник и безхарактерен човек за треньор

blackburntroyan
02.12.2008 21:45

Не е зле да си припомним, че тези момчета не са се класирали за голям форум, а играят в горе долу постоянен състав вече 3-4 квалификационни цикъла. Някой може би вече са забравили, но за Евро 2004 ни класира Балъков и щастливата развръзка от мача Белгия - Хърватска. След отказването на Балъков ние нямаме лидер. Единствено от сегашните играчи, като изключим вратарския пост, уважение заслужава Мартин Петров, който се раздава във всеки мач. За наше нещастие той е преследван от постоянни контузии. За останалите кукли и манекени изобщо не си струва да се говори. Същевременно се вижда как отбори със значително по-малък потенциал от нашия, постигат добри резултати с раздаване на 120% (Литва, Албания).

pipi78
02.12.2008 21:05

браво едно верно решение да се вземе,сега тренъор от чужбина ни трябва за да стегне редиците,видяхме какво стана с баскета

juve_83
02.12.2008 21:04

Доживяхме да се отървем от тоя пълен бездарник, съсипал всеки отбор до който се е докоснал Ако този тъпанар поеме някой клубен отбор в България, нека да го псуваме на който и стадион отиде до пръсване

The_b0o0oS
02.12.2008 20:33

Наставникът на Литекс Станимир Стоилов е готов да напусне оранжевите и да заеме незабавно мястото на уволнения по-рано днес национален селекционер Пламен Марков. Треньорът на ловчанлии имал намерение да проведе разговор по този въпрос със собственика Гриша Ганчев, но само след като същото стори и президентът на БФС Борислав Михайлов.

bat_boiko309
02.12.2008 20:22

Който и да стане трениор резултата ще е само временен. Нямаме потенциал за нещо по-голямо, което да продължи и по-дълго от 2-3 мача. Това е истината. Не е сериозно да имаме само 2-ма добри футболиста(без вратаря) и да очакваме да върви отбора. Лошото е че скоро няма да се променят нещата или поне не се виждат футболистите, с които това ще стане.

riki9
02.12.2008 20:04

най-после го изгониха .неможе повреме на мач един треньор да не извика един път поне на футболистите си.пламен марков беше като един наблюдател .срамота ще е ако вземе неустоиката.при резултат 6-1 срещу сърбия ,а реалниа резултат беше 12-1,този човек не става за треньор.да не напомняме и другите резултати постигнати от него

skubidu3
02.12.2008 20:00

Мразя българската футболна мафия, която е свръх тъпа, защото котира слаби играчи. На националния отбор не му трябва треньор, а един овчар с една голяма гега, да ги раздвижи с изключение на Бербатов. Тези кретени от бфс пласират левскарче и цесекарчета, а Лечков драпа за неговия сливен. Аз не съм фен на черно море, но те са най добрия български отбор, а незнам да имат играчи в националния. Литекс също не са случаен отбор, но се сещам само за Ивелин Попов.

drummer
02.12.2008 19:59

Този компрометирал се и корумпиран БФС, няма никакво морално право да назначава нов национален селекционер! Това трябва да стане след провеждането на извънредния конгрес, и то от новия БФС. В противен случай, това ще бъде поредната уникална българска простотия на чиновниците от БФС.

TojaRaSaN
02.12.2008 19:43

Най-сетне... МНого се забавиха с тва негово уволнение...
Сега ни трябва за тренер някой добър ЧУЖДЕНЕЦ..., че нашите нещо за никъв чеп не стават... :<

Badto
02.12.2008 19:39

Що се одняся до неустоиката на Пламен Марков тя е в размер от 150 000 хиляди ЕВРО не 100 000 лева това е потвърдена информация dominus все пак трябва му време ама и да му гу дадат добър трениор е ама за по малки клубуве като ботев,локо пирин и тнт.Успех на новия които си няма представа какво го чака.

Und3rtak3r
02.12.2008 19:32

Абе тия от БФС кога ще спрат да се излагат, не виждат ли че просто нещата не вървят. Човека, който накара тези момчета да стигнат до Португалия 2004 година, сега не успя да ги накара да се разиграят за какво си говорим.... Ако ще и Пенев да сложат пак същото. Проблема не е в треньора тук някъде другаде е.

dominus
02.12.2008 19:09

Съгласен съм, че проблемът не е в треньора - ако ще и Моуриньо или който и да е световно известен треньор да ни доведат положението няма да се промени. Настоящото поколение български футболисти просто не разполага с достатъчно класни играчи, които да донесат желаните резултати. Имаме няколко лидера в отбора, но колкото и да им е голямо желанието да изведат отбора до величините, няма как да стане, защото просто останалите не мога да се откъснат. За мен единственото на което можем да се надяваме е да чакаме по кадърни футболисти в най-близко бъдеще.
Що се отнася до Марков - той ще си получи неустойката в размер на 100 000 лева, до колкото разбрах, така че няма какво да го мислим човека. А относно неговия заместник дочух за 2 имена - Люпко Петрович, който наскоро изяви желание да поеме лъвовете и Станимир Стоилов, но последния е отхвърлен, след като Гриша Ганчев твърдо отказа да го освободи от Литекс.

LATINO_M
02.12.2008 19:04

Добре направиха , че го освободиха. Моето уважение към Пламен Марков,добър треньор е ,но е много мекошав и слабохарактерен и няма качествата за " командир" . Просто си е "мека Марийка" и играчите нямаха респект от него. При Петрович ще е малко по добре, въпреки че пак нямя да се класираме.

Badto
02.12.2008 19:03

Пламен Марков не е лош трениор

ov3r
02.12.2008 18:54

Аз ако съм на Пламен Марков ще ги съдя тия олигофрени. 2 пъти го гонят без да му дадат шанс. Според мен БФС си намериха отново изкупителна жертва. Най-жалкото е, че не можем да си сменим футболистите...

beastt
02.12.2008 18:50

според мен не трябваше сега да го гонят, след мача с Ейре тогава да взимат решение дали да остане трениор или не, защото човека е кадърен трябва да му се даде време

jmalchev1
02.12.2008 18:48

абе те (футболисчетата) си искат Пената,ама няма да им стане номера!

kampro
02.12.2008 18:30

Ето сега е момента да преговарят с Авраам Грант.Пича не е ангажиран в момента и е по-добър вариант от който и да е български "капацитет"

valtaxi
02.12.2008 18:28

Е най после едно умно решение.Да видим сега кой,че няма много варианти.

supervanio
02.12.2008 18:23

Абе какъв Петрович, направо смях, нали го видяхме колко се е издухал тоя сърбин!

pafata
02.12.2008 18:20

Наистина голяма вероятност новият треньор да е Петрович - хем доказано име, хем познава футбола в България, хем ще им излезе евтино.

mitkooooo
02.12.2008 18:08

Дано да е чужденец следващия селекционер

Shrz
02.12.2008 18:05

Най- после се сетиха да го махнат. За толкова време не разбраха, че този човек не става за национален селекционер.

boykov
02.12.2008 18:03

Абе, момчета, за какъв хъс си говорим? Нима това да играеш с националния екип не трябва да те нахъса максимално? Всеки играч се развива в своята кариера и идва момент, в който трябва да 'брани' името на държавата. Тия лигльовци в момента си правят пишки с цялата държава. Останал ни е един футбол(че то и толкова го има и него) в тая държава, а на тях им трябва хъс ... мотивация ...

dobrev64
02.12.2008 17:58

всичко е игра,Марков си взе своето нали затова не подаде оставка сега да си вземе неустойката .Другия който и да е той ще е същата работа .Вземат си парите и слагат играчи който не стават ,затова трябва да е чужденец но найстина добър а не някой дето да лежи само на името си .Дано да има успех новия -който и да е той

The_b0o0oS
02.12.2008 17:49

Имам информация че почти 100 % ще бъде Люпко Петрович !

rufcho
02.12.2008 17:49

Ако не напрявят нещо по въпроса и то много скоро, няма да има нито един човек на мачовете в София.Както е на мачовете от първенството ни.На всички ни писна да гледаме 11 човека които се правет на футболисти и само разхождат националните екипи.Не казвам че играчите ни са лоши, просто няма кой да ги мотивира.Незнам какви планове си правят ония горе но ако искат хората още да ги псуват нека продължават в същия дух.

iluo
02.12.2008 17:49

Интересно кой ще земат на негово място.

dumbo_s
02.12.2008 17:47

Не мога да разбера само едно ... Махат го , взимат го , сега пак ли ще го викнат ?

drughi
02.12.2008 17:46

Дотук беше лесното,да видим какво ще правят нататък!

pleven94
02.12.2008 17:43

Прави сте че ни трябва някой от класата на Авраам Грант, отборът въобще не ни е слаб имаме много ама много футболисти, които са добри и биха били добри за нациолналния.Но остава ХЪСА, които на футболисти като Бербатов в пари трудно се дава освен на мач да му да ват по 1 000 000 $ и може би ще играе добре, и пак повтарям че няма с какво да се НАХЪСАТ футболистите ни че да играят Футбол.

ivailopr
02.12.2008 17:33

Националния отбор на България не е слаб,защото е слаб трениора или играчите!Националния отбор е слаб защото се управлява от некадърници и бездарници,които биха продали дори и собствената си майка за пари!!Боби,Лечков.. и всеки гледа да оправи собствения си клуб,отговора на всички наши молби ще дойде едва,когато във вътрешното първенство спрат да се продават мачове на поразия и започне да се играе футбол!А за трениорския пост е очевадно,единствения трениор в България е Димитар Пенев,доказал е че от нищо прави нещо не един път,какъв е смисъла да слагаме Мъри след като стана голям трениор като влезе в ШЛ и отнесе 18 гола,това повече беше срам отколкото успех!!

doctorwho
02.12.2008 17:29

Време е наистина да дойде чужденец, ама не да замажат с някой от класата на Люпко Петрович, а наистина класен. Примерно Авраам Грант...

Resorter
02.12.2008 17:15

Нищо против човека, но не става за треньор на националите.
Трябва ни опитен и класен чужденец, а по-нататък евентуално Краси Балъков или Илия Груев.