Треньорът на АИК се маха при провал

11:31
Треньорът на АИК се маха при провал
Треньорът на шведският АИК Алекс Милър може да напусне при евентуален провал в четвъртък срещу Левски и отпадане от Лига Европа. Това съобщи шотландският вестник "Дейли Рекърд".

Според изданието 61-годишният треньор има предложение от шотландската федерация да стане мениджър по развитието на младите футболисти в родината си. Милър има договор с АИК за още година и половина, но при евентуално отпадане от Левски може да приеме предложението.

"Ако предложението е да тренирам деца и да се грижа за тяхното развитие, съм заинтересуван. Мога да забелязвам добрите млади футболисти и се забавлявам, когато работя с подрастващи", заяви той пред шотландските медии, цитиран в "7 дни спорт".

Алекс Милър е работил с някои от най-добрите треньори в Европа, между които Рафаел Бенитес и Жерар Улие. Преди години шотландецът бе в Ливърпул. Точно той препоръча на клуба 16-годишните Фернандо Торес и Робин ван Перси. Първият по-късно премина в Ливърпул, а вторият отиде в Арсенал. Милър забеляза и Кристиано Роналдо година и половина преди Алекс Фъргюсън да го вземе в Манчестър Юнайтед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация