Червенков: В България няма достатъчно класни футболисти

14:53
Червенков: В България няма достатъчно класни футболисти
Бившият наставник на Литекс Ангел Червенков заяви, че в България няма достатъчно класни футболисти и затова очакванията към националния отбор не трябва да са големи.

"Дай Боже, да откраднем нещо от гостуването на Англия", каза Червенков, който беше гост на дискусионно студио "Дерби".

"Българският национален отбор няма достатъчно класа, голяма част от футболистите са лимитирани. Младите играчи нямат професионално отношение към футбола. Много трудно и български отбор ще влезне отново в групите на Шампионска лига. В Литекс исках да привлека още няколко играча, които да вдигнат класата на отбора, но те не ми бяха осигурени. Върху мен не имало никакъв натиск от страна на Гриша Ганчев, или който и да е от ръководството. Бяха ми осигурени перфектни условия в Ловеч. Хората не познават нивото на европейския футбол, отбори като Жилина и Дебрецен са много силни, ние трудно може да се съревноваваме с тях. В ЦСКА проблемите са доста сериозни, но те са голям клуб и ще ги преодолеят. Рано е да се съди за качествата на футболисти като Дембеле и Шеридън. Предполагам, че ирландецът ще бъде доста изненадан от българската действителност", сподели още Червенков.

Другият гост Теодор Скорчев, вратар на Берое, заяви, че в старозагорския отбор всички играчи се чувстват много добре.

Берое се работи правилно, ръководството има търпение към треньора и играчите. Няма напрежение в отбора и затова играем добре. Надявам се да влезнем в първата шестица на първенството тази година. В Стара Загора все още цари еуфория от спечелената купа през миналия сезон. Хората ни спират на улиците и ни се радват", каза Скорчев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

diego_strelata
24.08.2010 02:28

Ми то как да има класни футболисти, като няма пари в България, те няма просто как да се развиват таланти по нашите "уникални" стадиони