Шеридън и Нелсън титуляри срещу \"морето\", Муши и Митко Илиев на пейката

09:57
Шеридън и Нелсън титуляри срещу \"морето\", Муши и Митко Илиев на пейката
Две промени в титулярния състав на ЦСКА ще направи треньорът Гьоре Йовановски за мача с Черно море в сравнение с двубоя срещу ТНС (3:0) през седмицата.

Очаква се сред стартовите 11 на македонеца да започнат резервите в мача с уелсците Килиан Шеридън и Грегъри Нелсън. Те ще заемат местата на неубедителните нападатели Дормушали Саидходжа и Димитър Илиев. Шеридън раздвижи играта на "червените" след влизането си на терена в четвъртък вечер. Холандецът Нелсън пък вкара втория гол и пропусна да отбележи още един.

На вратата на ЦСКА отново ще застане Иван Караджов, а капитанът Тодор Янчев за втори пореден мач ще партнира в центъра на защитата на Джузепе Акуаро. Това се налага заради многото контузени дефанзивни футболисти в отбора.

Няма да има промени в халфовата линия. Отново в центъра на терена ще действат Борис Галчев и Маркиньос, а по крилата Александър Тонев и Спас Делев.

Голямата звезда на гостите от Варна Марио Жардел отново ще остане резерва довечера, като на върха на атаката ще се изявява Георги Божилов. Четирима бивши играчи на ЦСКА ще започнат в стартовия състав на Велизар Попов. Това са вратарят Илко Пиргов, халфовете Даниел Георгиев и Йордан Юруков и нападателят Божилов.

СХЕМИТЕ


Гьоре Йовановски ще заложи на класическата схема 4-4-2, като Грегори Нелсън ще действа непосредствено зад тарана Килиан Шеридън.

Черно море ще избира между 4-3-3 и 4-4-2. При първия вариант на върха на атаката ще излезе Георги Божилов, а при втория за негова сметка ще бъде пуснат четвърти халф. Възможно е това да бъде Ради Бачев, чиято сила е като ляв бек, но в някои контроли бе използван и като ляв външен полузащитник.

КОНТУЗЕНИТЕ

Лазаретът на ЦСКА е пълен - срещу Черно море няма да играят Апостол Попов, Марко Еспозито, Йордан Минев, Мартин Дечев, Фабрицио Грило, Атанас Зехиров, Николай Манчев и Уилям Тиеро.

Аут за варненци са невъзстановените Ели Маркес, Милен Петков и Мирослав Манолов.

В ПРЕДИШНИЯ КРЪГ

ЦСКА завърши наравно 2:2 с Видима-Раковски в Севлиево. Черно море надигра Академик (Сф) с 1:0 във Варна.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация