Испански футболист призна за уреден мач

20:43
Испански футболист призна за уреден мач
Бившият играч на испанския Тенерифе Хесули заяви, че е получил подкуп, за да загуби мач в последния ден от изминалия сезон, което е позволило на съперниците им Малага да преминат в Примера дивисион, разкри пресата в Испания.

Хесули е споделил с президента на Реал Сосиедад, че е получил около 6000 евро, за да подсигури загубата на Тенерифе срещу Малага. Заради контузия обаче Хесули не игра в мача на 15 юни, когато Тенерифе загуби с 1:2, но въпреки това е получил парите.

Преди две седмици е направен запис на разговора между Хесули и Инаки Бадиола, президентът на Реал Сосиедад, които не успяха да се класират заради Малага.

Бадиола е попитал футболиста: "Колко струваше? Имам предвид, в този случай са ти платили, за да изгубиш този мач. Просто искам да знам, колко ни струваше да не успеем да се класираме?"

Отговорът на футболиста бе: "Честно не си спомням, но наистина не ми беше приятно да взема тези пари."

"5.000, 7.000 евро?", зададе въпрос президента на Сосиедад.

Хесули, който напусна Тенерифе и в момента играе за Севиля отвърна:

"Да, някъде толкова, ако не са били 7.000 са били 6.000 евро."

Очаква се в момента разследване от испанската футболна федерация на Малага, след това разкритие. В момента Малага са на девето място в Примера дивисион.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

captain123
02.12.2008 10:54

На вън дори има повече уредени мачове отколкото в България, само че там не се говори много много за това. Набедените казват: щом нямате доказателства значи всичко е редовно и това е. Набиват се на очи мачове особено от последните кръгове, когато се решава кой ще отпадне, кой ще остане в групата, кой ще играе за УЕФА, кой ще е шампион и т.н. Естествено отпадат отбори с по-малки финансови възможности. Не може цял сезон да крета в дъното на таблицата и на края за 4 мача да спечели 12 точки и да се спаси независимо срещу кого е играл. Има и друго: когато големи отбори загубят някой и друг мач- това за публиката е изненада, но за президента на клуба не е, защото мача е уреден. Иначе няма как такива отбори да се издържат и да купуват играчи за крупни суми.

ivo_steel
02.12.2008 03:22

Ами такае ,навсякъде има уредени ачове,не е само в нашето първенство....