Георги Петков: Няма драма заради това, че съм резерва

09:51
Георги Петков: Няма драма заради това, че съм резерва
Вратарят на Левски Георги Петков изненадващо остана резерва в мача срещу АИК, въпреки че този път нямаше здравословни проблеми. Изглежда, че напрежението около него отново се покачва, след като от ръководството явно са недоволни от представянето му. Привличането на Кирил Акалски е поредното доказателство за това, а не е изключено Петков още в близките дни да напусне "Герена" в посока чужбина. Капитанът на "сините" отговори на въпросите на "Меридиан мач" малко преди вчерашната тренировка.

- Георги, кога разбра, че няма да играеш срещу АИК?

- На разбора преди мача. Няколко часа преди срещата.

- Говори ли с Ясен Петров или с Гонзо за причините за това решение?

- Не. Просто когато треньорът каза състава, не чух името си. Това е нещо нормално, той носи отговорност и той преценява кой да играе и кой не. Божката Митрев направи силен мач. Аз самият никога не съм се чувствал незаменим.

- Някой обвини ли те за головете в Бургас?

- Не. Абсолютно нищо не са ми казвали, въпреки че четох по сайтовете, че са ми се карали.

- Ти чувстваш ли някаква вина за тези попадения?

- Винаги е неприятно, когато ти вкарат гол, но който разбира от футбол, сам може да си отговори на този въпрос. Иначе ние, вратарите, сме за това, за да не допускаме топката да влиза във вратата.

- Променило ли се е по някакъв начин отношението на ръководството към теб?
-
Не съм забелязал. Всичко е нормално. Аз не правя и никой не бива да прави драми от това, че съм останал на пейката в един мач. В Левски има много добри футболисти и конкуренцията винаги е била сериозна.

- А ти самият чувстваш ли се достатъчно мотивиран да играеш за Левски, след като пропадна трансферът ти в Апоел (Тел Авив)?

- Естествено. Левски не е кой да е отбор и винаги е било чест да защитавам цветовете му. Няма някой, на който да не му се играе в чужбина, при това на високо ниво, но от доста време повтарям, че за мен това не е фиксидея. Не съм на 20 или на 25 години.

- Има ли шанс от ръководството да те продадат преди затварянето на трансферния прозорец?

- Нямам представа. Никой нищо не ми е казвал. Не знам и да има нови оферти. Мениджърът ми Саша Вукоевич в момента е в Япония, където преговаря за нов договор на Илиян Стоянов със Санфрече. Аз си имам договор с Левски за още две години и си го изпълнявам.

- Всъщност Вукоевич е агент и на Акалски, който вече дойде на "Герена", как ще коментираш новото попълнение?

- Щом идва в Левски, значи е добър вратар. Виждате, че конкуренцията става още по-сериозна, но мен това не ме притеснява. Важното е отборът да побеждава и да върви напред.

- Губиш позиции и в националния отбор, макар че на този етап Станимир Стоилов се кани да те повика за мачовете с Англия и Черна гора...


- В националния трябва да играят тези, които са в най-добра форма. Там заслуги няма. Надявам се аз да покажа на терена, че заслужавам мястото си в тима. Амбициран съм да го направя.

- Как ти се видя отстрани мачът с АИК?

- Труден мач. Шведите са стабилен отбор и това на кое място са в класирането в момента съвсем няма значение. 0:0 е добър резултат на фона на развоя на срещата. Можеше и да загубим, но имахме и своите шансове. В крайна сметка този резултат би трябвало да ни удовлетворява. С подкрепата на нашата публика в София можем да победим, макар че никак няма да е лесно. Все пак стигнахме толкова близо до групите и ще дадем всичко от себе си, за да играем отново в тях.

- Какво се случи след мача в Швеция?

- Ами какво, залягахме в рейса. (Смее се). Феновете на домакините не се отнесоха много любезно с нас, но за тяхното поведение вероятно ще последва сериозно наказание от УЕФА. Не са хубави тези работи, но ние трябва да мислим само за представянето си на терена. Имаме мач с Калиакра в неделя, а след това идва реваншът, който е от изключително значение за клуба. Дано контузиите поотшумят и срещу АИК всички да са здрави, защото ти казах - няма да е никак леко, а победата е задължителна.

 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация